Subsidie Praktijkleren blijft bestaan

20 november 2018

De subsidieregeling Praktijkleren blijft in ieder geval de komende jaren bestaan. Deze regeling subsidieert ondernemers subsidie voor het begeleiden van leerlingen die bezig zijn met een praktische opleiding. In eerste instantie was de regeling verlengd tot 2019, maar deze verruiming bleek niet werkbaar.

Portretfoto van Mariska Teurlings
geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Jongen geeft uitleg

Subsidie voor praktijkleren

De subsidie Praktijkleren geeft ondernemers die leerlingen begeleiden tijdens hun BBL–opleiding (beroeps Begeleidende Leerweg) door het aanbieden van een leerplaats een compensatievergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het aantal weken dat de leerling op het bedrijf actief is geweest en bedraagt maximaal € 2.700.

Gehele opleidingstraject

In eerste instantie zou de subsidieregeling na de openstelling van afgelopen jaar stoppen. Toen werd besloten de regeling toch ook nog in 2019 open te stellen. Uit diverse hoeken volgde echter kritiek. Een BBL-opleiding duurt gemiddeld vier jaar en meestal is de leerling het gehele opleidingstraject werkzaam bij hetzelfde leerbedrijf. Het werd voor leerbedrijven minder interessant om startende studenten aan te nemen, omdat zij dan voor het grootste deel van de begeleiding geen vergoeding meer zouden krijgen.  

In 2023 wordt de regeling opnieuw geëvalueerd.  

Wilt u meer weten over de subsidie praktijkleren? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Mariska
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan