Subsidie voor aanschaf elektrische auto

14 februari 2020

De elektrische auto heeft de toekomst, aldus de overheid. Om de elektrische auto voor een breed publiek toegankelijk te maken, gaat de overheid de aanschaf van deze voertuigen ook extra stimuleren. 

Portretfoto van Hans Jacobs
Geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
Auto van de zaak

Fiscaal voordeel

Op dit moment is het al mogelijk om fiscaal voordeel te behalen door een nieuwe elektrische auto aan te schaffen. Met de aanschaf komt u namelijk in aanmerking voor fiscaal voordeel. Dit voordeel bedraagt maximaal 13,5% over € 40.000 van het investeringsbedrag.

Aanschafsubsidie

Wie vanaf 1 juli 2020 een elektrische auto aanschaft met een waarde van maximaal € 45.000, kan aanspraak maken op een nieuwe subsidieregeling. Besluit u te investeren in een nieuwe elektrische auto dan kunt u € 4.000 van het investeringsbedrag terugkrijgen. Gaat u investeren in een tweedehands elektrisch voertuig en koopt u deze bij een vakhandel? Dan kunt u een aanschafsubsidie van € 2.000 aanvragen.  

Subsidie aanvragen

De nieuwe subsidieregeling is nog niet gepubliceerd, het is dan ook nog niet bekend of de fiscale en de nieuwe subsidie gecombineerd kunnen worden. Het is de bedoeling om de nieuwe aanschafsubsidie voor elektrische auto’s in ieder geval tot 2025 te behouden. Afhankelijk van de marktontwikkelingen worden de uit te keren bedragen geleidelijk afgebouwd. Wilt u meer weten over deze subsidieregeling? Neem dan contact op met Hans Jacobs, manager innovatie, via telefoonnummer 073 6465475 of stuur Hans een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan