Subsidie voor dataoplossingen klimaatmitigatie en -adaptatie

6 april 2021

Ontwikkelt u oplossingen gericht op de informatievoorziening rond klimaatmitigatie en -adaptatie en maakt u hiervoor gebruik van satelliet- of andere data? Het Small Business Innovation Programma (SBIR) biedt interessante subsidiekansen als u een haalbaarheidsonderzoek wilt uitvoeren.

Portretfoto van Jeroen van de Put
Geschreven door:
Jeroen van de Put Consultant innovatie
satelliet

Small Business Innovation Programma (SBIR)

Het Nederlandse Space Office (NSO) is mede-bedenker van de nieuwe openstelling van het  Small Business Innovation Programma (SBIR). Het NSO nodigt ondernemers uit om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen die bijdragen aan de informatievoorziening op het gebied van klimaatmitigatie en –adaptie. Voorwaarde is dat u hiervoor gebruikmaakt van satelliet- of andere data. De nieuwe SBIR-openstelling kent een brede opzet. Dit betekent dat het NSO bedrijven vraagt om binnen het thema klimaatmitigatie en -adaptie zelf een vraagstuk te definiëren. U doet dit samen met een of meerdere (semi) publieke partijen waarvoor u een oplossing ontwikkelt.

Fase 1 subsidie uitvoeren haalbaarheidsonderzoek

Op dit moment is fase 1 geopend. In deze fase kunt u subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Komt uw project succesvol door deze fase, dan mag u een voorstel doen voor de tweede fase waarin u een prototype ontwikkelt en demonstreert.

Fase 1 kent een budget van € 240.000. Per haalbaarheidsonderzoek krijgt u maximaal € 40.000 subsidie. In fase 2 is dit maximaal € 80.000. U kunt uw offerte en voorstel voor fase 1 tot en met 12 mei 2021 (12.00 uur) indienen bij het NSO.

Meer weten?

Heeft u een idee voor onderzoek naar klimaatmitigatie of -adaptatie met hulp van satelliet- of andere data? Neem contact op met Jeroen van der Put, consultant innovatie, via telefoonnummer 06-22495023 of stuur Jeroen een e-mail

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de subsidie van SBIR? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jeroen
Portretfoto van Jeroen van de Put
Consultant innovatie
Bel
+31622495023
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan