Subsidie voor de promotie van landbouwproducten

20 januari 2020

In Nederland worden veel verschillende landbouwproducten geproduceerd. Producten waarvan het voor de consument soms niet eens bekend is dat ze in Nederland geproduceerd worden. Vanuit Europa wordt daarom jaarlijks subsidie vergeven voor het promoten van landbouwproducten en de productiemethode hiervan. Het doel van deze subsidieregeling is het verwerven van een betere concurrentiepositie voor Europees geproduceerde landbouwproducten. 

Portretfoto van Roy Hoven
Geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
Europese vlaggen

Subsidie voor promotie producten

U kunt subsidie aanvragen voor allerlei soorten activiteiten die verbonden zijn met de promotie van een product. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten en volledig uitvoeren van reclamecampagnes. De voorlichtings- en afzetbevorderende activiteiten moeten aansluiten bij minimaal één van de volgende doelen:

  • meer bekendheid geven aan de voordelen van de landbouwproducten van de Europese Unie en de hoge normen die hier aan de productiemethoden worden gesteld;
  • het concurrentievermogen en de consumptie van landbouwproducten en bepaalde levensmiddelen uit de EU vergroten en het profiel ervan verhogen;
  • de bekendheid met en erkenning van kwaliteitsregelingen van de EU verhogen;
  • het marktaandeel van landbouwproducten en bepaalde levensmiddelen uit de EU vergroten, met specifieke aandacht voor de markten in derde landen die het grootste groeipotentieel bieden;
  • de normale marktomstandigheden herstellen in geval van ernstige marktverstoringen, verlies van vertrouwen bij de consument of andere specifieke problemen.

Subsidie aanvragen

De subsidie kan worden aangevraagd door een of meerdere organisaties uit dezelfde lidstaat of door een samenwerking van organisaties uit verschillende lidstaten. Belangrijk is dat de aanvragende partij(en) samen representatief zijn voor de sector van het betreffende product. De acties kunnen onder meer betrekking hebben op de volgende producten: bier, chocolade en afgeleide producten, brood, gebak, cake, suikerwerk, biscuits en andere bakkerswaren, dranken op basis van plantenextracten, deegwaren, zout, natuurlijke gommen en harsen, mosterdpasta, suikermaïs, katoen of gedistilleerde dranken met een beschermde geografische aanduiding.
De subsidie staat open voor aanvragen tot en met 15 april 2020. In totaal is voor het programma € 95 miljoen beschikbaar en het subsidiepercentage kan oplopen tot 85%. 

Wilt u investeren in de promotie en voorlichting van landbouwproducten? Neem dan contact op met manager Subsidiefocus Roy Hoven op 073-6465303 of per e-mail. Hij onderzoekt graag samen met u de mogelijkheden.

Ook interessant voor u:

De agrarische sector in 2020
Subsidiekansen voor duurzame en circulaire bedrijfsstrategie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31736465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan