Subsidie voor duurzame innovatieve scheepsbouw

19 mei 2020

De scheepvaart staat voor grote uitdagingen op het gebied van verduurzaming. De subsidieregeling Duurzame Innovatieve Scheepsbouw (DIS) wordt daarom ook in 2020 weer opengesteld voor aanvragen.

Portretfoto van Patrick Verschure
Geschreven door:
Patrick Verschure Consultant innovatie
schip in haven

Voorwaarden subsidie Duurzame Innovatie Scheepsbouw (DIS)

De subsidieregeling DIS richt zich op de nieuwbouw en/of ombouw van schepen. De regeling is bedoeld voor de volgende scheepstypen:

  • Zee- of binnenvaartschepen met een minimaal tonnage van 100 bruto ton. De schepen moeten bestemd zijn voor het vervoer van passagiers of goederen of het verrichten van een speciale dienst (met uitzondering van vissersvaartuigen).
  • Sleepboten met een minimaal vermogen van 365kW.
  • Drijvende of bewegende offshore-constructies.

Projecten die in aanmerking komen voor subsidie

Wilt u in aanmerking komen voor de subsidieregeling DIS, dan moet uw project zich richten op experimentele ontwikkeling van nieuwe of verbeterde producten. Dit kan zowel voor de (ver-)bouw van een schip zijn, als voor drijvende of bewegende offshore-constructies. Het is belangrijk dat uw project voldoende innovatief is. Hiervoor wordt uw project vergeleken met bestaande toepassingen binnen de Europese Unie. De implementatie of toepassing van een innovatie moet een risico op technologisch of industrieel niveau met zich meebrengen. Ook moet uw project een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling op een of meerdere van onderstaande gebieden:

  • emissievermindering (via reductie van energieverbruik, keuze voor alternatieve brandstoffen of nabehandeling van emissies);
  • geluid;
  • levenscyclus;
  • inzetbaarheid.

Aanvragen DIS

De subsidie beslaat 25% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 1.250.000 per aanvraag. Naar verwachting kunnen aanvragen vanaf dit najaar worden ingediend. Gaat u investeren in scheepsbouw en bent u benieuwd wat uw subsidiekansen zijn? Neem dan contact op met Patrick Verschure, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Patrick een e-mail.

Wilt u meer weten over de subsidie voor duurzame innovatieve scheepsbouw? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
0031736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan