Subsidie voor groen, digitaal en veerkrachtig herstel met OPZuid

10 maart 2021

Bent u een ondernemer in Zuid-Nederland en wilt u werken aan innovaties die bijdragen aan een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de economie? De subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland (OPZuid) komt met twee nieuwe mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

Portretfoto van Joost Janssen
Geschreven door:
Joost Janssen Manager innovatie
snelweg

Herstel coronacrisis met OPZuid

Vanuit het programma REACT-EU komt Europa de komende jaren met extra financiële middelen voor Zuid-Nederland. Het budget komt beschikbaar via de subsidieregeling OPZuid en moet bijdragen aan het herstel van de economie na de coronacrisis. De thema’s groen, digitaal en veerkrachtig staan hierbij centraal. In totaal komt € 50 miljoen beschikbaar voor twee nieuwe openstellingen.

In tegenstelling tot het vorige OPZuid-programma is er deze keer, naast de genoemde thema’s, geen focus op specifieke sectoren. Het accent van de openstellingen ligt op de hogere Technology Readiness Levels (TRL) 6 tot en met 9. Naast technologische innovatie is er ruimte voor projecten op het gebied van sociale en/of organisatorische innovatie. Belangrijk is dat elk project aantoonbaar over een vernieuwende component beschikt.

Groen, digitaal, veerkrachtig herstel Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

De crisis als gevolg van de coronapandemie heeft op elke provincie een andere uitwerking. Er is maatwerk nodig om goed in te kunnen spelen op de huidige problematiek. Dat is de reden dat gerichte criteria geformuleerd zijn voor de verstrekking van subsidie, toegespitst op de specifieke situatie in elke provincie. Daarnaast is de eis dat projecten bijdragen aan een veerkrachtig herstel en zo de economie ondersteunen. U kunt zowel als zelfstandige onderneming als met een samenwerkingsverband subsidie aanvragen. De hoogte van de subsidie bedraagt 70% van de subsidiabele kosten. U kunt tot en met 16 april 2021 een subsidieaanvraag indienen.

Versterken en verbreden van Zuid-Nederlands economisch systeem

Voor deze openstelling is OPZuid op zoek naar projecten die zich richten op het versterken en verbreden van het Zuid-Nederlands economisch systeem in Zeeland, Noord-Brabant of Limburg. Daarbij wordt gezocht naar innovaties die leiden tot een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de economie na de coronacrisis. U kunt uw aanvraag indienen van 26 april tot en met 28 mei 2021 en alleen als samenwerkingsverband.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden die de twee nieuwe openstellingen van OPZuid u bieden? Neem contact op met Joost Janssen, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465338 of stuur Joost een e-mail

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over OpZuid? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Janssen
Manager innovatie
Bel
+31623928457
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan