Subsidie voor het stimuleren van duurzame inzetbaarheid van werknemers

14 mei 2018

Wilt u als werkgever dit jaar de vitaliteit en gezondheid van uw werknemers bevorderen? Dan is er naar verwachting eind juni een interessante subsidiemogelijkheid voor u! In de verwachte openstelling van het Europees Sociaal Fonds (ESF) kunt u een subsidie van maximaal € 12.500 ontvangen voor uw project om de duurzame inzetbaarheid van uw personeel te bevorderen. 

Portretfoto Dick Uenk
Dick Uenk Manager Subsidiefocus
Werkgever praat met werknemer

Is uw personeel al duurzaam inzetbaar?

Het doel van deze openstelling is om mensen langer en productief aan het werk te houden en om in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. De gedachte hierachter is dat er minder ziekteverzuim is en dat de arbeidsproductiviteit binnen het bedrijf stijgt als uw werknemers betrokken, gemotiveerd en vitaal zijn. Als werkgever kunt u binnen uw project een externe adviseur inhuren om een advies met een implementatieplan op het gebied van duurzame inzetbaarheid te krijgen, óf om begeleiding in de implementatie van zo’n plan te krijgen.

Uitvoering van Beleid (voorheen: Agentschap SZW) stelt de subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven/Instellingen van 25 juni 09.00 uur tot en met 29 juni 17.00 uur 2018 weer open voor subsidieaanvragen. Voor de aankomende openstelling is er € 15 miljoen subsidie van het Europees Sociaal Fonds beschikbaar voor projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Als werkgever kunt u 50% subsidie ontvangen voor de kosten van een externe adviseur voor een advies en/of implementatieplan om de duurzame inzetbaarheid onder uw werknemers te bevorderen. De subsidie bedraagt minimaal € 6.000 en maximaal € 12.500. Bij overschrijding van het subsidieplafond zal de subsidietoekenning door middel van loting worden bepaald.

Aanvragen

De consultants van Subsidiefocus hebben ruime ervaring met subsidieaanvragen van het Europees Sociaal Fonds. Daarnaast kunnen onze adviseurs personeelsmanagement samen met u uw plannen concretiseren als externe adviseurs. Wilt u maatregelen nemen om de vitaliteit van uw werknemers te bevorderen? Neem dan contact op met één van onze consultants om samen een projectplan op te stellen en een subsidieaanvraag in te dienen! 
 

Wilt u meer weten over deze subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Dick
Portretfoto Dick Uenk
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan