Subsidie voor het stimuleren van duurzame inzetbaarheid van werknemers

6 september 2018

Wilt u als werkgever dit jaar de vitaliteit en gezondheid van uw werknemers bevorderen? Dan is er in november 2018 een interessante subsidiemogelijkheid voor u! In de openstelling van het Europees Sociaal Fonds (ESF) kunt u een subsidie van maximaal € 12.500 ontvangen voor uw project om de duurzame inzetbaarheid van uw personeel te bevorderen. 

Portretfoto Dick Uenk
geschreven door:
Dick Uenk Manager Subsidiefocus
Werkgever praat met werknemer

Is uw personeel al duurzaam inzetbaar? Vraag subsidie aan

Het doel van deze subsidie is om mensen langer, productief en tevreden aan het werk te houden en om in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. De gedachte hierachter is dat er minder ziekteverzuim is en dat de arbeidsproductiviteit binnen het bedrijf stijgt als uw werknemers betrokken, gemotiveerd en vitaal zijn. Als werkgever kunt u binnen uw project een externe adviseur inhuren om een advies met een implementatieplan op het gebied van duurzame inzetbaarheid te krijgen óf om begeleiding in de implementatie van zo’n plan te krijgen.

Het advies moet gericht zijn op minimaal één van de volgende vier thema’s:

  • gezond en veilig werken;
  • het stimuleren van een leercultuur in het bedrijf;
  • het stimuleren van interne mobiliteit van werknemers in het bedrijf;
  • het bevorderen van een flexibele werkcultuur.

Van 12 tot en met 16 november 2018 kunt u als werkgever subsidie voor duurzame inzetbaarheid aanvragen. U kunt 50% subsidie ontvangen voor de kosten van een externe adviseur voor een advies en/of implementatieplan om de duurzame inzetbaarheid onder uw werknemers te bevorderen. De subsidie bedraagt minimaal € 6.000 en maximaal € 12.500. Bij overschrijding van het subsidieplafond zal de subsidietoekenning door middel van loting worden bepaald. 

Aanvragen subsidie duurzame inzetbaarheid

De consultants van Subsidiefocus hebben ruime ervaring met subsidieaanvragen van het Europees Sociaal Fonds. Daarnaast kunnen onze adviseurs personeelsmanagement samen met u uw plannen concretiseren als externe adviseurs. Wilt u maatregelen nemen om de vitaliteit van uw werknemers te bevorderen? Neem dan contact op met één van onze consultants om samen een projectplan op te stellen en een subsidieaanvraag in te dienen! 
 

Wilt u meer weten over subsidie voor duurzame inzetbaarheid van uw personeel? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Dick
Portretfoto Dick Uenk
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan