Subsidie voor het werken aan een sterk internet voor iedereen

15 mei 2018

Bent u ondernemer in de ict-branche en wilt u graag meewerken aan een stabiel en gegarandeerd veilig en vertrouwd internet voor de gehele samenleving? De tweede call van dit jaar voor de SIDN-regeling komt eraan, wellicht vormt dit voor uw project een mooie kans! 

Portretfoto Patrick Verschure
geschreven door:
Patrick verschure Consultant innovatie
computer met internetverbinding

SIDN wil ondernemers stimuleren projecten te starten die bijdragen aan het realiseren van de volgende doelstellingen en thema’s: 

  • sterk internet; open, vrij en veilig internet voor iedereen;
  • empowerment van de gebruiker: vergroting van kennis (bewustwording) en vaardigheden van internetgebruikers (met name kinderen);
  • tech for good; creatief en innovatief gebruik van internet ten behoeve van maatschappelijke en/of economische vraagstukken.

Categorieën 

De subsidieregeling stimuleert innovatieve internetprojecten. Binnen de openstelling zijn twee categorieën te onderscheiden:
1.    Pioniers: projecten die de potentie hebben uit te groeien tot een bruikbaar product of bruikbare dienst. U kunt subsidie verkrijgen voor de uitwerking van het idee, bijvoorbeeld een demo, pilot of experimenteel ontwerp dat aansluit bij het SIDN- thema van 2018: responsible Artificial Intelligence (AI).
2.    Potentials: projecten die zijn gebaseerd op een bewezen concept en zich richten op het doorontwikkelen en opschalen hiervan of projecten die gebaseerd zijn op het doorvertalen van (wetenschappelijk) onderzoek naar een bruikbare toepassing. Het project moet in potentie kunnen leiden naar de duurzame doorontwikkeling van een concept.

Aanvragen subsidie

Projectvoorstellen worden beoordeeld op basis van kwaliteit en aansluiting bij de gestelde thema’s en doelen. Aanvragen kunnen van half juni tot en met 17 september worden ingediend. De te verkrijgen subsidie bedraagt voor Pionier-projecten 100% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000. Voor een aanvraag voor Potentials bedraagt de subsidie 100% van de subsidiabele kosten tot een bedrag van maximaal € 75.000. 

Wilt u meer weten over deze interessante openstellingen? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Patrick
Portretfoto Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan