Subsidie voor innovatieprojecten agro en food in Overijssel

9 april 2018

De provincie Overijssel wil innovatie in de agro- en foodsector in 2018 extra stimuleren en komt daarom met een nieuwe subsidieregeling. Aanvragen kunnen het gehele jaar worden ingediend. 

Portretfoto van Roy Hoven
geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
onderzoeker doet test

Subsidie voor innovatie in de agro- en foodsector

De provincie Overijssel wil innovatie in de agro- en foodsector in 2018 extra stimuleren en komt daarom met een nieuwe subsidieregeling. U kunt het gehele jaar subsidie aanvragen.  

Activiteiten die bijdragen aan de verduurzaming van de agro- en foodsector komen in aanmerking voor subsidie. De volgende activiteiten zijn binnen de regeling subsidiabel:

  • een deel van het project is onderzoek naar de haalbaarheid en het nut van een nieuw product, techniek, dienst of proces;
  • een deel van het project is de inhuur van deskundigen voor het uitvoeren van een innovatieproject;
  • investeringen voor het uitvoeren van een innovatieproject.

Een projectvoorstel moet aansluiten bij het uitvoeringsprogramma Agro en Food in Overijssel. Het project moet worden uitgevoerd door een samenwerkingsverband van ten minste twee onderling onafhankelijke ondernemingen of organisaties. Minimaal één van de ondernemingen uit het samenwerkingsverband is afkomstig uit de agro- en foodsector. De aanvragers moeten gevestigd zijn in Overijssel. 

Subsidie aanvragen?

Alle subsidieaanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld door de adviescommissie. Deze commissie bepaalt of een subsidie wordt vergeven in de vorm van een lening of een geldbedrag. De subsidie bedraagt maximaal 40% van de totale kosten en het minimale aanvraagbedrag is € 60.000. U kunt maximaal € 400.000 aan subsidie verkrijgen. Aanvragen kunnen heel 2018 worden ingediend tot uitputting van het beschikbare budget van € 1,3 miljoen.

Subsidiefocus helpt u graag bij het opstellen van een projectvoorstel en vervolgens bij het uitvoeren en begeleiden van het gehele subsidietraject. Neem contact op met een van onze consultants om de mogelijkheden en kansen te bespreken.

Wilt u meer weten over deze subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan