Subsidie voor investeringen energie-efficiënte glastuinbouw

14 maart 2019

Bent u een ondernemer in de glastuinbouw en wilt u investeren in energie-efficiëntie of energiebesparing? Dan kunt u in  april subsidie aanvragen voor investeringen in bedrijfsmiddelen die het energieverbruik van uw onderneming verlagen.

Portretfoto van Hans Jacobs
geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
kas

Net als voorgaande jaren opent in april de regeling Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG). De regeling is gericht op het verhogen van duurzaamheid op energiegebied in de glastuinbouw. Glastuinbouwers die willen investeren in specifieke bedrijfsmiddelen kunnen hiervoor subsidie aanvragen. 

schema subsidie EHG

Subsidie aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 tot en met 26 april 2019. Belangrijk is dat de aanvraag ook een getekende overeenkomst tussen leverancier en aanvrager bevat. De overeenkomst moet gesloten zijn voor uw aanvraag wordt ingediend, maar na publicatie van deze regeling. In de overeenkomst moeten de kosten duidelijk gespecificeerd zijn en moeten ontbindende voorwaarden zijn opgenomen voor het geval de subsidie niet wordt toegekend. De aanvrager mag geen aanbetalingen hebben gedaan voordat de aanvraag is ingediend. 

De verschillende investeringscategorieën kennen specifieke voorwaarden. Neem contact op met Subsidiefocus om tijdig een correcte aanvraag in te kunnen dienen. 
 

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan