Subsidie voor mkb-bedrijven in de regio Eindhoven

11 maart 2019

Wilt u als mkb-ondernemer uit de regio Eindhoven samen met tenminste één andere partij uit de regio een nieuw product of proces ontwikkelen? Of heeft u voor de ontwikkeling van uw product behoefte aan extern advies? Misschien kunt u dan een deel van uw kosten dekken met een subsidie van de Metropoolregio Eindhoven. 

Portretfoto van Dick Uenk
Geschreven door:
Dick Uenk Manager innovatie
Mannen maken prototype

Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven

‘De sleutel tot succes is samenwerking’ is een gevleugelde uitspraak die in de praktijk vaak lastig uitvoerbaar blijkt. Hoewel het aan goede wil niet zal ontbreken, mist u wellicht net dat financiële steuntje in de rug om uw project te kunnen starten. Een subsidie kan dan goed van pas komen om een samenwerking op te zetten. Gaat u als mkb-ondernemer uit de regio Eindhoven samen met tenminste één andere partij uit de regio een samenwerkingsproject uitvoeren, dan kan uw project in aanmerking komen voor een subsidie van het Stimuleringsfonds van de Metropoolregio Eindhoven. 

Het Stimuleringsfonds stimuleert mkb-ondernemers uit de regio Eindhoven om samen te werken aan haalbaarheidsstudies, voorbereidingen, verkenningen of pilotprojecten voor de ontwikkeling van een prototype. Een belangrijke voorwaarde van het Stimuleringsfonds is dat aanjaagprojecten een aantoonbaar economisch effect op de regio moeten hebben. Denk hierbij aan het creëren van nieuwe werkgelegenheid, de ontwikkeling van innovatieve technieken of de verbetering van het vestigingsklimaat. De hoogte van de subsidie voor aanjaagprojecten bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 50.000. De tender voor de subsidie van het Stimuleringsfonds van de Metropoolregio Eindhoven sluit tweemaal per jaar, op 1 april en 1 oktober.

SRE Adviesregeling

Een tweede interessante subsidieregeling voor u als mkb-ondernemer uit de regio Eindhoven is de SRE Adviesregeling. Met deze subsidieregeling kunt u een vergoeding krijgen van 50% van de kosten van extern advies tot een maximum van € 10.000 (bij € 20.000 aan advieskosten). Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van uw product of advies om de werking van het door u ontwikkelde product te valideren. Een subsidieaanvraag kan alleen worden ingediend als u nog géén financiële verplichtingen met het externe adviesbureau bent aangegaan. Het idee van deze regeling is immers dat de subsidie juist de reden moet zijn om een bepaald onderzoek door te laten gaan, omdat er anders geen noodzaak voor deze subsidie is. De SRE Adviesregeling kan gedurende het hele jaar worden aangevraagd.

Aanvragen subsidie

Omdat subsidieaanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit en omdat deze moeten passen binnen de regionale agenda van de Metropoolregio, kan het verstandig zijn om u te laten begeleiden bij uw subsidieaanvraag. Met een breed netwerk in de regio Eindhoven en vestigingen in Veldhoven en Helmond is Subsidiefocus de ideale partner om u te ondersteunen bij uw subsidieaanvraag.

Bent u gevestigd in de regio Eindhoven en hebt u plannen om samen te werken, of hebt u een offerte van een extern adviesbureau? Neem dan contact op met Subsidiefocus. Wij begeleiden u graag in het opstellen en het afwikkelen van uw subsidietraject.
Bent u niet gevestigd in de regio Eindhoven? Wellicht zijn er dan andere subsidiemogelijkheden voor uw project. Neem gerust contact met ons op om over uw subsidiemogelijkheden te sparren.
 

Wilt u meer weten over subsidiemogelijkheden? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Dick
Portretfoto van Dick Uenk
Manager innovatie
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan