Subsidie voor samenwerking met Britse partners

7 februari 2019

Het Europese subsidieprogramma Interreg 2 Zeeën investeert ruim € 240 miljoen in samenwerkingsprojecten van Nederlandse, Britse en eventueel Franse of Belgische partners op het gebied van innovatie, koolstofarme technologieën, klimaatverandering en hulpbronefficiënte economie.

Portretfoto van Roy Hoven
geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
handen schudden met robot

Grensoverschrijdende samenwerking

Het Interreg-programma van de Europese Unie bevordert grensoverschrijdende samenwerking tussen bedrijven (en overheden en onderzoeksinstituten) uit verschillende regio’s. Veel bedrijven zien landsgrenzen immers als een groot fiscaal en juridisch obstakel, terwijl grensoverschrijdende samenwerking juist vaak leidt tot innovatieve projecten en nieuwe marktkansen. 

Het Interreg 2 Zeeën-programma richt zich op bedrijven uit landsdelen van landen die dichtbij de Noordzee en het Kanaal liggen. Hierdoor kunnen alleen bedrijven uit het westen van Nederland in aanmerking komen voor subsidie, als zij samenwerken met een bedrijf uit Zuid-Engeland en eventueel een bedrijf uit West-Vlaanderen of Noord-Frankrijk. Nederlandse regio’s van waaruit bedrijven in aanmerking komen zijn: Zeeland, West-Brabant, de regio’s Rotterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Haarlem, Alkmaar, de Kop van Noord-Holland en Texel. Bedrijven van buiten het Programmagebied kunnen alleen deelnemen onder specifieke voorwaarden. 

Komt uw project in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet uw project aansluiten bij één van de programmadoelstellingen. Het Interreg 2 Zeeën-programma kent vier hoofdthema’s waarvoor subsidie beschikbaar is:

  • technologische en sociale innovatie;
  • koolstofarme technologieën;
  • aanpassing aan klimaatverandering;
  • hulpbronefficiënte economie.

De hoogte van de subsidie bedraagt 60%. Hoewel het programma geen financiële minimum- of maximumgrenzen kent, moeten projecten wel een evenwichtig en redelijk budget hebben voor een doorlooptijd van maximaal drie tot vier jaar. 

Aanvragen    

Subsidieaanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit en de aanvraagprocedure kent twee stappen: een conceptaanvraag en een definitieve aanvraag. U kunt uw conceptaanvraag indienen tot 8 april 2019. Wordt die positief beoordeeld, dan kunt u tot 31 oktober 2019 een definitieve aanvraag indienen. De consultants van Subsidiefocus helpen u graag om de kwaliteit van uw aanvraag te waarborgen. Alleen aanvragen die voldoen aan de kwaliteitseisen van de regeling komen immers in aanmerking voor subsidie! Gaat u in de nabije toekomst samenwerken met een Britse partner? Wellicht kunt u dan met een subsidie van het Interreg 2 Zeeën-programma een deel van uw projectkosten dekken. Neemt contact op met de consultants van Subsidiefocus om over uw projectidee te sparren. 
 

Wilt u meer weten over deze subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan