Subsidiekansen voor ondernemers in Zeeland

5 mei 2021

Zeeland is een provincie die openstaat voor innovatie en ondernemers graag stimuleert het beste uit hun bedrijf te halen. De provincie biedt verschillende subsidiemogelijkheden. Om te zorgen dat u geen subsidiekansen misloopt, heeft de provincie onlangs een handig overzicht gepubliceerd met de belangrijkste openstellingen in 2021.

Portretfoto van Boudewijn Zuijderhoudt
Geschreven door:
Boudewijn Zuijderhoudt Consultant innovatie
zeeland strand

Subsidiekansen 2021 in de province Zeeland

De subsidiemogelijkheden van de provincie Zeeland zijn heel divers. In 2021 zijn er bijvoorbeeld verschillende openstellingen van Europese regelingen. Ook komt er via het POP-programma veel geld beschikbaar voor de landbouwsector. En mkb-bedrijven kunnen zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband rekenen op ondersteuning bij investeringen in innovatie.
 

Subsidiekalender Zeeland

POP3 voor landbouwers 

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma POP3+ stelt voor 2021 - 2022 ruim € 545 miljoen beschikbaar om de landbouw te ondersteunen. Een deel daarvan is afkomstig van het Europees Herstelfonds. Doel is om, ook Zeeuwse, landbouwers te helpen bij de modernisering van hun bedrijf.

MIT Haalbaarheid

Bent u als ondernemer van plan een nieuw project te starten, maar wilt u eerst de technische of economische risico’s in kaart brengen? Binnen de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) biedt de optie voor haalbaarheidsstudies interessante mogelijkheden. U kunt de subsidie in vijf regio's aanvragen, ook in Zeeland.

Zeeland in stroomversnelling

Maakt u als Zeeuwse ondernemer deel uit van een samenwerkingsverband en wilt u gezamenlijk een demonstratieproject uitvoeren? Dan biedt deze subsidie kansen. De aanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit. De mate van innovatie, het economisch perspectief en de kwaliteit van het projectplan spelen daarbij een belangrijke rol. Het is nog niet precies bekend wanneer u weer een aanvraag kunt doen.

Meer weten?

Wilt u als Zeeuwse ondernemer gebruikmaken van een van de subsidiemogelijkheden die Zeeland biedt? Of heeft u een project in gedachten en weet u niet zeker welke subsidiemogelijkheden het best aansluiten? Neem contact op met Boudewijn Zuijderhoudt via telefoonnummer 073-6465337 of stuur Boudewijn een e-mail. Als consultant innovatie met Zeeuwse roots is hij een bekende gesprekspartner voor de provincie Zeeland.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over Zeeuwse subsidiemogelijkheden? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Boudewijn
Portretfoto van Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie
Bel
+31647834872
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan