Subsidieopenstelling Jonge landbouwers 2018 Zeeland

8 november 2018

Zoals eerder aangekondigd opent in december de regeling Jonge landbouwers (JOLA) binnen het Plattelands Ontwikkelings Programma (POP3). Het gaat om een landelijke opstelling waarbij de verschillende provincies zelf mogen kiezen hoe ze de algemene bepaling volgen en invullen. De provincie Zeeland heeft inmiddels zijn zienswijze op aanstaande openstelling gepubliceerd.

Portretfoto Judith Maas
geschreven door:
Judith Maas Manager innovatie
jongen met geiten

Zeeland

Provincie Zeeland opent de subsidie Jonge landbouwers van 3 december 2018 tot en met 8 februari 2019. Van de regeling kan alleen gebruik worden gemaakt door jonge landbouwers. U bent een jonge landbouwer als u:

  • niet ouder bent dan veertig jaar op het moment van aanvragen;
  • niet eerder een beschikking heeft ontvangen voor deze subsidieregeling;
  • voor eigen rekening en risico een landbouwonderneming runt (eventueel in maatschap);
  • blokkerend zeggenschap heeft met financieel belang van minimaal €25.000;
  • erkende agrarische opleiding heeft afgerond of beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Investeringslijst subsidie Jonge landbouwers

Per bedrijf wordt maar één aanvraag in behandeling genomen. De investeringen die in aanmerking komen voor subsidie Jonge landbouwers zijn weergegeven in een investeringslijst en voorzien van een score. De hoogte van de score bepaalt de hoogte in de rangschikking. Een subsidieaanvraag mag maximaal betrekking hebben op drie investeringscategorieën.

De hoogte van de subsidie bedraagt 30% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 20.000 en het minimale aanvraagbedrag is € 10.000. Als het bedrijf meerdere bedrijfshoofden heeft, is de hoogte van de subsidie afhankelijk van het aantal jonge landbouwers in de onderneming of het percentage eigen vermogen van de jonge landbouwer in de onderneming:

subsidie jola Zeeland

Overige provincies

Naar verwachting volgen de overige provincies spoedig met een definitief openstellingsbesluit. De data van openstelling en voorwaarden zullen onderling gelijk zijn. De investeringslijst kan verschillen per provincie. Overweegt u deelname aan de subsidieregeling Jonge landbouwers? Neem dan nu al contact op met de consultants van Subsidiefocus. Graag verzorgen wij de volledige begeleiding van het traject. Met onze kennis en ervaring met deze subsidieregeling verhogen wij uw kans op een goedgekeurde aanvraag!

Wilt u meer weten over de subsidie voor Jonge landbouwers? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Judith
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan