Subsidieregeling Zonnig Zuid-Holland verbreed

10 juni 2021

Met de regeling Zonnig Zuid-Holland wil de provincie haar inwoners stimuleren asbest op daken te verwijderen en zonnepanelen te installeren. Dit jaar kunt u ook subsidie aanvragen als u een (voormalig) asbestdak wil omvormen tot een zonnedak.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
zonnepanelen op huis

Zonnig Zuid-Holland: subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen

De volgende activiteiten komen in aanmerking voor subsidie:

  • het beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie of een soortgelijk burgerinitiatief;
  • het versterken van een dakconstructie, verwijderen van asbest of plaatsen van lichtgewicht PV-panelen.

De laatste activiteit is aangepast ten opzichte van de regeling in 2020. In deze nieuwe subsidieronde is het ook mogelijk om subsidie te ontvangen voor de volgende activiteiten:

  • Het constructief geschikt maken van een dak of daken in combinatie met gelijktijdige aanschaf en installatie van conventionele PV-panelen. Dit geldt alleen voor daken waarbij er zonder constructieve maatregelen onvoldoende draagkracht is voor plaatsing van deze PV-panelen.
  • De aanschaf en installatie van lichtgewicht PV-panelen op een dak, dat constructief onvoldoende draagkracht heeft voor de installatie van conventionele PV-panelen.
  • De aanschaf en installatie van conventionele PV-panelen op een dak waarvan het asbesthoudend materiaal, toegepast als dakbedekking, ten hoogste twaalf maanden vóór de datum van de subsidieaanvraag verwijderd is of nog verwijderd moet worden.

Hoogte subsidie

De te ontvangen subsidie bedraagt € 80 per kilowattpiek aan vermogen van de te installeren zonnepanelen. Per project ontvangt u maximaal € 100.000. U kunt uw subsidieaanvraag doorlopend indienen bij de provincie Zuid-Holland tot het budget van € 4 miljoen uitgeput is. Het budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst. Dien uw subsidieaanvraag dus op tijd in!

Meer weten?

Wilt u investeren in zonnepanelen en gebruikmaken van de subsidie Zonnig Zuid-Holland? Neem contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Dennis een e-mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over Zonnig Zuid-Holland? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31610208935
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan