Uw productielocatie verduurzamen? Doe het slim en circulair

29 juli 2020

Bent u als ondernemer actief in Gelderland en wilt u uw productielocatie verduurzamen? Vanaf 3 augustus 2020 kunt u hiervoor subsidie aanvragen als uw investering leidt tot een slimmere, schonere en emissiearme locatie.

Portretfoto van Boudewijn Zuijderhoudt
Geschreven door:
Boudewijn Zuijderhoudt Consultant innovatie
gelderland

Subsidie verduurzamen productielocatie

De provincie Gelderland wil u als ondernemer graag ondersteunen op weg naar een duurzamere en circulaire economie. Dat is de reden dat de provincie met een subsidieregeling komt gericht op het verduurzamen van uw productielocatie. Om deel te kunnen nemen aan de regeling moet uw locatie gericht zijn op agrofood, consumenten of de bouw- of maakindustrie. U kunt de verduurzaming op drie verschillende manieren uitvoeren:

Slim
De verduurzaming moet op een slimme manier plaatsvinden. Denk aan de mate waarin u:

  • productieprocessen digitaliseert.
  • productieprocessen digitaal laat aansluiten op uw overige bedrijfsprocessen.
  • de levensduur van productiemiddelen verlengt.
  • in het productieproces efficiënt en effectief gebruikmaakt van grondstoffen.

Schoon
De verduurzaming moet op een schone manier plaatsvinden. Bijvoorbeeld door het hergebruik van grondstoffen of de inzet van biobased grondstoffen en materialen.

Emissiearm
De verduurzaming moet op een emissiearme manier gerealiseerd worden. Het is belangrijk dat u inzichtelijk maakt hoe u met uw investering de emissie van stikstofverbindingen beperkt.

Voorbeeld andere mkb’ers

Als u gebruik wilt maken van de subsidie van de provincie Gelderland, dan moet uw project als voorbeeld dienen voor andere mkb’ers in uw branche of voor ondernemers die tegen dezelfde verduurzamingsknelpunten aanlopen. Dit kan door het organiseren van demonstratiebijeenkomsten.

Aanvragen subsidie

Wilt u uw productielocatie verduurzamen en wilt u hiervoor subsidie aanvragen? Dat kan tot en met 30 september 2020. De subsidiepercentages verschillen per subsidiabele post; per project kunt u maximaal € 200.000 ontvangen. Het totale budget voor de regeling is € 800.000.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Boudewijn Zuijderhoudt, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465337 of stuur Boudewijn een mail. Boudewijn is expert op het gebied van circulaire economie en kan u uitstekend adviseren over deze en andere subsidiemogelijkheden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijf u dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over subsidie voor het verduurzamen van uw productielocatie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Boudewijn
Portretfoto van Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie
Bel
+31736465337
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan