Verlaging subsidie Praktijkleren in 2019

21 september 2018

Ook in 2019 kunt u subsidie aanvragen voor het aanbieden van begeleiding aan leerling-werknemers op uw bedrijf. De regeling is in 2019 echter waarschijnlijk niet geheel gelijk aan voorgaande jaren.

Portretfoto van Mariska Teurlings
geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Leraar-leerling

De subsidieregeling Praktijkleren komt werkgevers tegemoet in de kosten en tijd die zij besteden aan de begeleiding van leerling-werknemers. Het kan hierbij gaan om leerlingen met verschillende opleidingen, zoals mbo bbl-opleidingen of hbo duaaltrajecten. De vergoeding die per schooljaar te verkrijgen was, bedroeg de afgelopen jaren maximaal € 2.700 bij een begeleidingsduur van minimaal veertig weken.

Inmiddels is bekend dat de regeling in 2019 ook weer opengaat. Het kabinet wil wel het maximum subsidiebedrag verlagen: van €2.700 naar €2.500 per leerling. Deze verlaging is nog niet definitief, we houden u op de hoogte. 

Heeft u een leerling-werknemer in het schooljaar 2018-2019? Neem dan nu alvast contact op met onze consultants. Wij controleren graag uw overeenkomsten op geschiktheid, vertellen u meer over de verplichte administratie en zorgen ervoor dat uw aanvraag tijdig wordt ingediend.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Mariska
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan