Verruiming en extra budget voor klimaatinvesteringen industrie

25 augustus 2021

De subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie richt zich op het kosteneffectief reduceren van CO2-emissies. De regeling blijkt heel populair. Voor RVO reden het beschikbare budget fors te verhogen. U kunt nog tot 14 december 2021 een aanvraag indienen!

Portretfoto van Joost Janssen
Geschreven door:
Joost Janssen Manager innovatie
duurzame wereld

Extra kansen Versnelde klimaatinvesteringen industrie

De subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI) is speciaal bedoeld voor grootschalige investeringen. En dat op het gebied van energie-efficiëntie, recycling en hergebruik van afval, lokale infrastructuur en andere CO2-reducerende maatregelen. Gezien de grote belangstelling voor de sinds september 2020 geopende regeling heeft RVO het budget flink verruimd, van € 28 miljoen naar € 82 miljoen. Daarnaast is de maximaal aan te vragen subsidie per project verhoogd van € 3 miljoen naar € 15 miljoen.

Meer aanpassingen

Maar er zijn meer wijzigingen. Om ondernemers tegemoet te komen is de termijn waarbinnen een project gerealiseerd moet worden verruimd. In plaats van de verplichte einddatum van 31 december 2023 mag een project nu drie jaar in beslag nemen.

Voorwaarden subsidie

U kunt VEKI aanvragen als uw onderneming binnen een van de volgende hoofdgroepen van de Standaard Bedrijfsindeling (SBI) valt:

  • C: Industrie;
  • D: Productie, distributie en handel elektriciteit, aardgas, stroom en gekoelde lucht en specifiek de distributiebedrijven;
  • E: Winning en distributie van water, afval, afvalwaterbeheer en sanering en specifiek de bedrijven die afval en afvalwater verwerken.

Wilt u kostenefficiënt werken aan CO2-reductie en investeren in materiële of immateriële activa? Dan is VEKI interessant. De regeling richt zich specifiek op investeringen in apparaten, systemen of technieken met een terugverdientijd van meer dan vijf jaar. De werking moet al minimaal drie keer in Nederland gedemonstreerd zijn.

Subsidie aanvragen

De subsidieregeling is tot en met 14 december 2021 geopend. Door het extra budget is er weer ruimte om een subsidieaanvraag in te dienen. Maar wees er wel snel bij als u nog kans wilt maken. De subsidie is erg populair.

Meer weten?

Wilt u weten of de subsidieregeling VEKI u kansen biedt? Of bent u geïnteresseerd in andere klimaatgerelateerde subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met Joost Janssen, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465338 of stuur Joost een e-mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over VEKI? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Janssen
Manager innovatie
Bel
+31623928457
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan