Versnel uw innovatie met een subsidie van de MIT-regeling!

25 februari 2019

Bent u als mkb’er van plan om in 2019 een nieuw product te ontwikkelen, maar wilt u graag eerst de technische of economische risico’s van deze ontwikkeling in kaart brengen? De regeling mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) biedt u dit jaar wederom goede kansen om het haalbaarheidsonderzoek of de ontwikkeling van uw innovatie met een subsidie te ondersteunen. Hieronder vindt u een overzicht van wat er al bekend is over de MIT-regeling in 2019.

Portretfoto van Roy Hoven
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
lampen

Subsidie MIT 2019

Langzamerhand wordt er steeds meer bekend over de subsidiemogelijkheden binnen de MIT-regeling in 2019. Aanvragen voor de MIT-regeling kunnen landelijk, maar ook regionaal ingediend worden. Inmiddels hebben de verschillende subsidieverstrekkers bekendgemaakt dat er dit jaar twee subsidie-instrumenten van de MIT worden opengesteld: 

  • Haalbaarheidsstudies: opengesteld van 9 april 09:00 tot en met 10 september 2019, 17:00;
  • R&D-samenwerkingsprojecten: opengesteld van 11 juni 09:00 tot en met 10 september 2019, 17:00.

Naar verwachting zullen deze openstellingsdata ook landelijk en voor andere regio’s gelden. 

In een haalbaarheidsstudie kunt u de technische en economische risico’s van de ontwikkeling van uw innovatie in kaart brengen. Dit kan deels aangevuld worden met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Met een MIT-subsidie kunt u een subsidie van 40% ontvangen om een deel van de kosten van een haalbaarheidsstudie te vergoeden. De maximale subsidie bedraagt € 20.000,- bij een bedrag van € 50.000,- aan subsidiabele projectkosten. Subsidieaanvragen voor haalbaarheidsstudies worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst, dus het is van belang dat u er snel bij bent!

In een R&D-samenwerkingsproject voert u samen met een andere mkb-partij industrieel en experimenteel onderzoek uit, om nieuwe producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen. Waarschijnlijk bedraagt de maximale subsidie € 200.000,- voor kleine projecten en € 350.000,- voor grote samenwerkingsprojecten. Subsidieaanvragen voor R&D-samenwerkingsprojecten worden beoordeeld op basis van kwaliteit.

Subsidie aanvragen

Omdat de MIT-subsidie, en met name die voor haalbaarheidsstudies, in de afgelopen jaren erg populair was, is het moment van aanvragen cruciaal! De afgelopen vijf jaar ondersteunden de Rijksoverheid en de provincies samen meer dan 5.000 mkb-bedrijven met in totaal € 255 miljoen aan subsidie. Wellicht kunt u dit jaar ook van dit aantrekkelijke subsidievoordeel genieten. Zorg er dan wel voor dat u er snel bij bent! De ervaring leert namelijk dat op de eerste dag het subsidiebudget ruimschoots wordt overschreden en dat er dan een loting plaatsvindt. Daarnaast is ook een kwalitatief goed projectplan noodzakelijk is om goedkeuring te krijgen, wanneer u door de voorselectie heen bent. Hierdoor is het belangrijk dat ook de kwaliteit van uw aanvraag aansluit bij de eisen die de regeling stelt! 

De consultants van Subsidiefocus helpen u graag om de kwaliteit van uw aanvraag te waarborgen. Alleen aanvragen die voldoen aan de kwaliteitseisen van de regeling komen immers in aanmerking voor subsidie! Neemt u daarom contact op met de consultants van Subsidiefocus om over uw projectidee te sparren.  Onze consultants helpen u graag bij het bepalen of u in aanmerking komt voor subsidie! 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan