Vertraging realisatie SDE+ project? Ontheffing mogelijk

30 april 2020

Kunt u door de coronacrisis de bouw van uw SDE+ project niet tijdig voltooien? Geen nood. Als de corona-uitbraak de reden is van de vertraging kunt u uitstel aanvragen en behoudt u het recht op uw SDE+ subsidie.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
zonnepanelen

Anderhalf jaar voor SDE+ project

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) geeft subsidie voor het opwekken van groene stroom. In veel gevallen gaat het daarbij om de bouw van een zonnepaneleninstallatie. Na het ontvangen van de goedkeuringsbrief heeft u als aanvrager anderhalf jaar de tijd om uw projectinstallatie te realiseren en in gebruik te nemen. Vanaf het moment dat de installatie is aangesloten, start de uitkering van uw subsidie. De looptijd is maximaal vijftien jaar.

Vertraging door coronacrisis

Door de coronacrisis is er de afgelopen tijd bij verschillende aanvragers vertraging ontstaan. De overheid ontvangt signalen dat realisatie in 2020 niet haalbaar meer is. De oorzaak hiervan is divers. Zo zijn er aanvragers die te maken hebben met langere levertermijnen en gebrek aan arbeidskrachten. Maar ook een beperkte transportcapaciteit zorgt in sommige gevallen problemen op.

Ontheffing aanvragen

Om u als aanvrager tegemoet te komen, heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat besloten soepeler om te gaan met het handhaven van de deadline waarop uw project gerealiseerd moet zijn. De mogelijkheid om één jaar ontheffing te krijgen, wordt makkelijker gegeven. In dat geval moet het wel aannemelijk zijn dat u uw project binnen dat extra jaar in gebruik kunt nemen.

SDE++ vervangt SDE+

De SDE+ regeling zal in 2020 niet opnieuw opengesteld worden. Hiervoor in de plaats komt de SDE++ regeling met een openstelling in het najaar van 2020. De nieuwe subsidieregeling biedt mogelijkheden voor ondernemers die willen investeren in CO2-reductie door het opwekken van groene stroom.

Meer weten
Wilt u meer weten over de nieuwe SDE++ regeling? Of heeft u vragen over uitstel van uw SDE+ project? Neem dan contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Dennis een e-mail

Wilt u meer weten over het uitstel voor de SDE+ subsidie? Onze consultant helpt u graag verder!

Email Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Icoon terugkijken webinar

Webinar ' Subsidiekansen voor een circulaire economie'

Bekijk het gratis webinar
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan