Voorwaarden subsidieregeling MKB!dee bekend

13 juli 2020

Wilt u als ondernemer investeren in de ontwikkeling van uw bedrijf en personeel? En loopt u daarbij tegen een belemmering aan? Dan is de subsidieregeling MKB!dee interessant voor u. Met MKB!dee kunt u subsidie aanvragen voor een project waarmee u zo’n knelpunt oplost. Veel projecten komen in aanmerking, maar sommige krijgen bij beoordeling extra punten.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
vier op een rij

Voorwaarden subsidieregeling MKB!dee

Veel mkb-ondernemers willen graag investeren in de ontwikkeling en opleiding van hun personeel. Met name kleine ondernemers zien echter niet altijd de mogelijkheid om dit te doen door allerlei belemmeringen. Denk aan gebrek aan tijd en geld of het ontbreken van geschikte scholingstools. De subsidieregeling MKB!dee is er speciaal voor bedrijven die, alleen of in samenwerking, willen investeren in oplossingen voor dergelijke belemmeringen. Alle oplossingen die de leercultuur in het mkb versterken zijn in principe subsidiabel.

Beoordeling van uw subsidieaanvraag

RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) beoordeelt alle ingediende projecten op kwaliteit. Sommige krijgen extra punten. Denk aan projecten die relevant zijn voor technische en ict-sectoren. Maar ook activiteiten op het gebied van klimaat- en energietransitie ontvangen meer punten. Denk aan een nieuwe aanpak om mensen en middelen op een andere manier in te zetten op plekken waar ze de meeste toegevoegde waarde hebben. Verder scoren ook projecten die bijdragen aan de digitale transitie van onze economie extra.

Hoogte subsidie

Wilt u een aanvraag indienen voor MKB!dee? Dat kan van 20 oktober tot en met 15 december 2020. In totaal is een budget van € 10 miljoen beschikbaar, waarvan € 2,7 miljoen speciaal voor kleine mkb-bedrijven. De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 124.999 per ondernemer. Voor een samenwerkingsverband bedraagt de maximale toekenning € 200.000. Landbouw- of visserijondernemingen kunnen niet deelnemen aan deze openstelling.

Meer weten?

Wilt u als ondernemer investeren in de ontwikkeling van uw bedrijf en personeel en wilt u meer weten over subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met Mariska Teurlings via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

Wilt u meer weten over MKB!dee? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan