Voucherregeling VPdelta+ voor klimaatadaptieve innovaties

22 juni 2022

Ontwikkelt u als ondernemer innovatieve oplossingen voor klimaatadaptie in stedelijk gebied? Maak dan gebruik van de voucherregeling VPdelta+ van het programma Kansen voor West. De ondersteuning kan oplopen tot €100.000 per voucher.

Maarten Romme
Geschreven door:
Maarten Romme Consultant innovatie
afkoelen in de stad

VPdelta+: innovatieprogramma voor klimaatadaptatie

De VPdelta+-voucherregeling stimuleert innovaties op het gebied van wateroverlast, droogte en hittestress in de bebouwde omgeving. Denk aan het testen of opschalen van innovatieve producten om het ‘urban heat island’-effect te verminderen. VPdelta+ heeft diverse living labs, waarin het mogelijk is om innovaties te testen, ontwikkelen en presenteren. Productontwikkeling door ondernemers wordt gekoppeld aan kennisontwikkeling door onderzoekers. Verschillende publieke en private partners uit de regio Zuid-Holland zijn betrokken bij de regeling. Aanvragen worden met name beoordeeld op de mate waarin de beoogde innovatie bijdraagt aan de transitie naar een klimaatadaptieve gebouwde omgeving.

Vouchers

Als innovatief bedrijf kunt u een ontwikkelings- of opschalingsvoucher aanvragen. Hiermee kunt u gebruikmaken van de kennis en faciliteiten van de projectpartners van VPdelta+: de TU Delft en Erasmus Centre for Entrepreneurship.

De ontwikkelingsvoucher kunt u inzetten voor:

  • het toetsen van technische haalbaarheid en onderzoeken van marktpotentie;
  • het testen en valideren van innovatie in een proeftuin;
  • het in een vroegtijdig stadium krijgen van feedback van potentiële eindgebruikers en klanten,  onder andere via events;
  • het krijgen van training en coaching op het gebied van de ontwikkeling van uw onderneming.

De opschalingsvoucher kunt u inzetten voor:

  • het vormen van een samenwerking met (publieke) partijen in de regio;
  • het opschalen van innovatie buiten de living labs;
  • training en coaching op het gebied van ontwikkeling van uw onderneming;
  • ondersteuning bij de ontwikkeling van businesscases en projectplannen.

Voucher aanvragen

Via de ontwikkelingsvouchers ontvangt u maximaal € 50.000 ondersteuning. Voor de opschalingsvoucher is dit € 100.000. U kunt een voucher alleen inzetten als u een factuur ontvangt van de TU Delft voor de gemaakte kosten. Deze kosten betreffen de inzet van experts en het gebruik van faciliteiten van VPdelta+. Uw aanvraag wordt behandeld op volgorde van binnenkomst. De regeling staat open tot 30 juni 2023.  

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de VPdelta+-voucherregeling? Neem contact op met Maarten Romme, consultant innovatie via telefoonnummer 06-10811042 of e-mail Maarten.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief

Wilt u meer weten over VPdelta+? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Maarten
Maarten Romme
Consultant innovatie
Bel
+31610811042