Vraag nu subsidie voor duurzame scheepsbouw aan

16 maart 2021

Wilt u met een innovatieproject investeren in de verduurzaming van de scheepsbouw? De Subsidie Duurzame Scheepsbouw (SDS) is weer open voor aanvragen!

Portretfoto van David Otto
Geschreven door:
David Otto Consultant innovatie
scheepsbouw

Subsidie voor duurzame scheepsbouw

De Subsidie Duurzame Scheepsbouw (SDS) is gericht op innovaties die zorgen voor vermindering van schadelijke emissies en/of verlaging van (onderwater-) geluidsproductie. Met de subsidieregeling, die ook wel DIS genoemd wordt (Duurzame Innovatieve Scheepsbouw) wil de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondernemers stimuleren om bestaande, duurzame technieken in de scheepsbouw toe te passen. Daarnaast wil de overheid het testen van toepassingen bevorderen om zo kennis op te doen over innovatieve mogelijkheden om de scheepsvaartindustrie te verduurzamen.

U kunt subsidie aanvragen voor projecten in onderstaande categorieën:

  • schepen van meer dan 100 ton;
  • sleepboten met een vermogen van meer dan 365 kW;
  • offshore-constructies.

Let op: vissersvoertuigen komen niet in aanmerking voor subsidie.

Wilt u subsidie aanvragen? Het is belangrijk dat u nog niet begonnen bent met de uitvoering van uw project. Ook mag de overeenkomst voor de bouw of verbouwing van het schip nog niet gesloten zijn. Wel moet er zicht zijn op het sluiten van een contract.

Subsidiehoogte en data

Naast innovatieve waarde en economisch perspectief speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij de toekenning van subsidie. Alle ingediende aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. De subsidie bedraagt 25% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 1,25 miljoen.

In 2021 heeft de subsidieregeling twee aanvraagmomenten. De eerste openstelling sluit op 2 april 2021. Daarna kunt u van 14 juni tot en met 1 oktober 2021 een aanvraag indienen.

Meer weten?

Wilt u investeren in innovatieve scheepsbouw en wilt u weten welke mogelijkheden de SDS u biedt? Neem contact op met David Otto, consultant innovatie, via telefoonnummer 06-10811042 of stuur David een e-mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Wilt u meer weten over de SDS? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail David
Portretfoto van David Otto
Consultant innovatie
Bel
+31610811042
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan