WBSO-controle in coronatijd: minder bezoek, maar niet minder streng

10 november 2020

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor juist gebruik van de WBSO-regeling. Daarom voert de RVO steekproefsgewijs bedrijfscontroles uit. Door het coronavirus worden veel bedrijfsbezoeken vervangen door WBSO-deskcontroles. En dat betekent dat u extra alert moet zijn!

Portretfoto van Manja Oude Middendorp-Westendorp
Geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
checklist

Inhoud WBSO-deskcontrole

Tijdens een WBSO-deskcontrole moet u inzichtelijk maken dat u voor uw WBSO-projecten een sluitende administratie hebt gevoerd. U moet onderbouwen dat uw bedrijf daadwerkelijk met speur- en ontwikkelwerkzaamheden bezig geweest is en een administratief overzicht hiervan aanleveren. Omdat de RVO de controle op afstand uitvoert, moet u de S&O-administratie volledig digitaal overdragen, via een beveiligde omgeving. Het niet-mondeling kunnen toelichten van de uitgevoerde werkzaamheden maakt dat uw administratie nog nauwkeuriger en vollediger moet zijn. Ook moet helder zijn dat de uitgevoerde werkzaamheden bijdragen aan de voortgang van het WBSO-project. De urenadministratie kunt u aanvullen met bewijslast in de vorm van e-mails, foto’s, tekeningen en berekeningen.

Laat u adviseren

Wanneer u bericht ontvangt dat u controle krijgt, adviseren wij u dit zorgvuldig op te volgen. Wees u er daarnaast van bewust dat uw WBSO-documenten bedrijfsspecifieke informatie bevatten, waarvan het delen met verkeerde partijen uw bedrijf schade kan toebrengen. We adviseren u dan ook, voordat u de documentatie aanlevert, een van de consultants van Subsidiefocus in te schakelen. Zij hebben ervaring met het begeleiden van een controle én kunnen voor u verifiëren of het daadwerkelijk om een RVO-controle gaat.    

Meer informatie

Wilt u meer weten over de WBSO-deskcontrole? Of wilt u de WBSO aanvragen? Neem contact op met Manja Oude Middendorp, onze consultant innovatie bij Subsidiefocus via telefoonnummer 073-6465475 of mail Manja

Wilt u meer weten over de WBSO? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Manja
Portretfoto van Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
+31620538925
Icoontje whitepaper

Financieel voordeel met de WBSO

Lees wat de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk u kan opleveren
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan