Werken aan drastische CO2-reductie? MOOI-regeling opent ook in 2022

21 december 2021

Wilt u samen met andere partijen werken aan een plan om CO2-uitstoot te reduceren en zoekt u hiervoor naar financiering? In 2022 wordt de MOOI-regeling opnieuw opengesteld.

Portretfoto van Manja Oude Middendorp-Westendorp
Geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
co2-reductie

MOOI-regeling: subsidie voor klimaatinnovatie

De subsidieregeling Missie gedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) is bedoeld voor samenwerkingen binnen de topsector energieprojecten. Gezocht wordt naar projecten gericht op onderzoek naar en ontwikkeling van producten, processen en diensten die bijdragen aan de innovatieopgave uit het Klimaatakkoord.

Budget voor 2022

Het budget voor 2022 is verdeeld over drie verschillende missies:

  • Missie A: Elektriciteit: € 21 miljoen
  • Missie B: Gebouwde omgeving: € 24,4 miljoen 
  • Missie C: Industrie: € 21 miljoen

Wijzigingen in de MOOI subsidieregeling

Inhoudelijk kent de subsidieregeling enkele wijzigingen en opzichte van 2021. Zo ligt er voor de beoordeling nog meer nadruk op de vorming van samenwerkingsverbanden, omdat dit essentieel is voor het behalen van de missies. De regeling richt zich op nieuwe samenwerkingsvormen die multidisciplinair van aard zijn. Ook worden samenwerkende partijen gestimuleerd om de maatschappelijke inbedding van de innovatie vanaf het begin onderdeel te maken van het project.

Het subsidieaandeel voor onderzoeksorganisaties gaat in 2022 omlaag. Het maximum aandeel dat onderzoeksorganisaties in een project mogen hebben, bedraagt 50% van de subsidiabele kosten.

Nieuw is ook dat er binnen Missie A budget is voor projecten gericht op elektriciteit op zee én land. In elke categorie kan minimaal één project doorgang kan vinden.

De nieuwe openstelling van de MOOI-regeling is van 1 juli tot en met 6 september 2022.

Meer weten?

Een aanvraag voor de MOO subsidieregeling is complex en een uitgebreid voorbereidingstraject is dan ook noodzakelijk om tot een succesvolle aanvraag te komen. Onze specialisten helpen u hier graag bij. Neem contact op met Manja Oude Middendorp via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Manja een e‑mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief

Wilt u meer weten over de MOOI-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Manja
Portretfoto van Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
+31620538925
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan