Woningen verduurzamen? ISDE biedt nieuwe mogelijkheden

15 september 2020

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) biedt particulieren en bedrijven subsidiemogelijkheden voor investeringen in installaties die duurzame energie opwekken voor eigen gebruik. Investeringen die in 2020 voor subsidie in aanmerking komen, zijn warmtepompen en zonnecollectoren.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
zonnepanelen op dak

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Tot eind 2019 kon u naast warmtepompen en zonnecollectoren de ISDE ook aanvragen als u wilde investeren in pelletkachels en biomassaketels. Verder was het mogelijk om deze subsidie te ontvangen voor nieuwbouwwoningen waarvoor u óp of ná 1 juli 2018 een omgevingsvergunning had aangevraagd. Deze mogelijkheden zijn stopgezet. In plaats hiervan kunt u in 2020 alleen voor investeringen in warmtepompen en zonnecollectoren de ISDE aanvragen.

Wilt u een aanvraag indienen? Dat kan het hele jaar door, mits er nog budget voor de regeling beschikbaar is.

De toekomst van de ISDE

Verduurzaming wordt steeds belangrijker. En de overheid wil met name particulieren blijvend stimuleren om hierin te investeren. Dit is een van de redenen dat de ISDE-subsidie vanaf 2021 verbreed wordt. De regeling zal ook van toepassing worden op isolatiemaatregelen zoals deze nu terug te vinden zijn in de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. Door deze wijziging kunnen straks ook VvE’s de ISDE aanvragen. Verder wordt de looptijd van de ISDE verlengd tot 2030. Uiteraard kan de exacte inhoud van de regeling per jaar variëren.

Werken aan duurzaamheid?

Wilt u investeren in de verduurzaming van uw woning? Neem dan contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Dennis een e-mail. Hij kijkt graag samen met u welke regeling het beste past bij uw plannen en welke voorwaarden daarop van toepassing zijn.

Wilt u meer weten over de ISDE? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan