Sportinnovaties

Subsidies voor innovaties en investeringen in de sport

Voert u innovatieve projecten uit die raakvlakken hebben met sport en spel? Of gaat u investeren in uw sportaccommodatie? Dan zijn er volop subsidiemogelijkheden. We zetten de belangrijkste subsidiemogelijkheden op het gebied van sport voor u op een rij.

WBSO: fiscale stimulans voor onderzoek en ontwikkeling

Houdt u zich bezig met technisch uitdagende innovaties op het gebied van sport? Ontwikkelt u zelf nieuwe producten of voert u technisch wetenschappelijk onderzoek uit? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO). Met de WBSO kunt u de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) verlagen.

Lees meer over WBSO

Subsidieregelingen OPZuid en MIT voor samenwerking aan sportinnovaties

Binnen regionale projectsubsidies, zoals bijvoorbeeld de subsidieregelingen OPZuid en de Mkb-innovatiestimulering Regio Topsectoren (MIT), is het vaak mogelijk een subsidieaanvraag te doen voor sportprojecten die worden uitgevoerd door (samenwerkingsverbanden van) mkb-ondernemingen. Ook projecten waarbij u de technische en economische haalbaarheid van een nieuw sportproduct of -concept wil onderzoeken, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie.

Europese subsidie (EFRO)

Met steun van de provincie en Europa stimuleert de overheid innovaties in Nederland. Vanuit Europa komt er geld naar Nederland om innovaties te versnellen. Dit geld komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Aanvullende subsidiemogelijkheden 

Heeft u een goed idee voor een innovatief product of dienst op het gebied van sport en wilt u deze uitwerken tot een werkend prototype? Dan is de kans groot dat uw project past binnen één van de Sportinnovator-regelingen: Sportinnovator ideeën, Sportinnovator projecten en Sportinnovator centra. Samenwerkingsverbanden die een project uitvoeren om sportblessures te voorkomen, kunnen een beroep doen op de subsidieregeling Sportblessurepreventie van ZonMW. Het kan hierbij gaan om de (door-)ontwikkeling van bestaande en/of om implementatie van nieuwe interventies. Ook bieden de provincies en andere subsidiënten elk hun eigen subsidiekansen voor projecten op het gebied van sport en sportparticipatie.

Scoor met Subsidiefocus!

Met passie voor sport en subsidies zijn de consultants van Subsidiefocus uw ideale gesprekspartner. Met ruim twintig jaar aan ervaring weet Subsidiefocus telkens weer een geschikte subsidie voor uw sportproject aan te vragen en te verkrijgen. Gaat u aan de slag met innovatie en ontwikkeling in de sport of gaat u binnenkort investeren in uw sportaccommodatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Meer weten?

Wilt u meer weten over subsidies voor sportinnovatie? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijf u in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Download het whitepaper MIT-subsidieregeling

MIT subsidieregeling

Speciaal voor mkb’ers die innoveren
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan