Subsidies en personeel

Vijf subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling van uw medewerkers

De ontwikkeling van uw personeel kost geld. Maar door te investeren in uw medewerkers investeert u in de toekomst van uw bedrijf. Om dit extra aantrekkelijk te maken, kunt u gebruikmaken van diverse subsidiemogelijkheden.

Subsidiemogelijkheden voor personeel

Bij mogelijke subsidies kunt u denken aan tegemoetkomingen voor het volgen van specifieke opleidingen, het aanbieden van leer-werkplekken of het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van uw personeel. We hebben de subsidiemogelijkheden voor u op een rij gezet!

Wilt u meer weten over uw subsidiekansen neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

SLIM-subsidie: investeren in ontwikkeling van medewerkers

De overheid vindt het belangrijk dat medewerkers zich tijdens hun werk blijven ontwikkelen. Speciaal hiervoor is er de subsidieregeling Leren en Ontwikkelen in het mkb (SLIM). De subsidie is bedoeld voor de versterking van de leercultuur binnen uw bedrijf. De SLIM-subsidie ondersteunt diverse activiteiten. Van het opstellen van een opleidingsplan en het krijgen van loopbaanadviezen tot het invoeren van een methode om kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Voor 2022 is het niet meer mogelijk om SLIM-subsidie aan te vragen. In 2023 kent de subsidie drie openstellingen. U kunt een subsidieaanvraag indienen van 1 tot en met 31 maart en van 1 tot en met 30 september. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is de subsidieregeling geopend van 1 tot en met 30 juni.

Tel mee met Taal: subsidie gericht op voorkomen en verminderen laaggeletterdheid

Kunnen lezen en schrijven is van essentieel belang op de werkvloer. Helaas is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat medewerkers over deze vaardigheden beschikken. Daarom biedt de overheid de subsidieregeling Tel mee met Taal. Doel van de subsidieregeling is het verhogen van reken-, lees-, schrijf- en digitale vaardigheden. De volgende aanvraagperiode voor de subsidieregeling opent op 1 januari 2023. 

Praktijkleren: investeren in het opleiden van toekomstig beroepspersoneel

Wilt u leer-werkplekken aanbieden in uw onderneming en zo toekomstig beroepspersoneel opleiden? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidieregeling Praktijkleren. Belangrijk is wel dat u uw leerling-werknemers structurele begeleiding biedt gedurende de periode dat zij in uw onderneming werkzaam zijn. De subsidie voor praktijkleren  compenseert u voor de tijd die u hieraan kwijt bent. U kunt ieder jaar aan het einde van het schooljaar subsidie aanvragen. In de zomer van 2023 kunt u subsidie aanvragen voor het schooljaar 2022-2023. Daarna eindigt de regeling en volgt er voor de periode 2024–2027 een nieuw programma.

MDIEU: subsidie voor duurzame inzetbaarheid personeel

De afgelopen jaren konden ondernemers die wilden investeren in duurzame inzetbaarheid van hun personeel ondersteuning krijgen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) via de subsidieregeling Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven en instellingen. Dit programma is inmiddels enkele jaren beëindigd. In de plaats hiervan is er nu de MDIEU-regeling. Vooralsnog zijn er echter geen openstellingen aangekondigd voor (mkb) bedrijven. Houd onze website in de gaten voor meer informatie of meld u aan voor onze e-mailnieuwsbrief.

Meer informatie

Wilt u investeren in uw personeel en bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Icoon download whitepaper subsidie praktijkleren

Subsidie voor praktijkleren

De juiste begeleiding daar komt u verder mee
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan