Subsidies

Asbest verwijderen

Asbestdaken saneren met subsidie

De Nederlandse overheid stelt zich als doel om in 2024 al het asbest gesaneerd te hebben en probeert met verschillende stimuleringsmogelijkheden ondernemers ertoe te bewegen hun asbest te saneren. Via de landelijke subsidie voor het verwijderen van asbestdaken kunt u subsidie aanvragen voor het saneren van uw asbestdak. Maar er zijn nog meer (fiscale) voordelen te behalen. Een overzicht.

Per m² gesaneerd asbestdak bedraagt de subsidie € 4,50 met een maximum van € 25.000. De subsidie kan na afloop van de sanering worden aangevraagd.

Naast deze subsidieregeling kunt u mogelijk ook profiteren van verschillende fiscale voordelen voor de investeringen die volgen op de asbestsanering. Bijvoorbeeld als u na het saneren van asbest direct een nieuw geïsoleerd dak of zonnepanelen plaatst.

Energie-investeringaftrek voor isolatie dakplaten of wanden

Voor het isoleren van een bestaand bedrijfsgebouw kunt u Energie-investeringsaftrek (EIA) aanvragen. De EIA is een fiscale regeling die in 2018 54,5% bedraagt. Bij het isoleren van een dak komt € 20 per geïsoleerde m² in aanmerking voor EIA. De isolatiewaarde van het nieuwe dak moet met minimaal Rc 2,0 m²K/W toenemen. U kunt Energie-investeringsaftrek aanvragen binnen drie maanden na opdrachtbevestiging.

Energie-investeringsaftrek voor zonnepanelen

Als u daarnaast investeert in zonnepanelen, kunt u ook hierop fiscaal voordeel behalen door het toepassen van de Energie-investeringsaftrek (EIA) (54,5%). Er geldt hiervoor wel een minimum omvang: als u investeert in een zonnepanelensysteem met een vermogen van minimaal 25 kWp en u heeft een kleinverbruikersaansluiting, dan kunt u Energie-investeringsaftrek aanvragen. Uw investering komt tot maximaal € 750 per kWp in aanmerking voor EIA.

Combinatie van subsidieregelingen

Voldoet u aan de voorwaarden, dan kunt u deze subsidieregelingen combineren. Als u uw investeringen goed plant, kan dit een groot financieel voordeel opleveren. Laat u goed informeren en adviseren om zo veel mogelijk voordeel te behalen. Onze consultants helpen u graag. 
 

 

Gerelateerde branches

 • Zonnepanelen voor energie

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Koeien in agrarisch landschap

  Agro

  De veehouderij kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

 • Vrachtwagen in loods voor logistiek transport

  Logistiek

  De overheid wil dat de Topsector Logistiek in 2020 Europees marktleider is in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan