oudere werknemer maakt gebruik van subsidie voor duurzame inzetbaarheid
Subsidies

Duurzame inzetbaarheid personeel

Subsidie voor investeringen in duurzame inzetbaarheid personeel

Wilt u investeren in de duurzame inzetbaarheid van uw personeel? Dan biedt het Europees Sociaal Fonds (ESF) subsidiemogelijkheden. U kunt subsidie ontvangen voor het opstellen of uitvoeren van een bedrijfsadvies door een externe adviseur, om uw werknemers langer aan het werk te houden en hun arbeidsvitaliteit te vergroten.

Het doel van dit Europese subsidieprogramma is om mensen langer en productief aan het werk te houden en om in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Als uw medewerkers gemotiveerd en vitaal zijn, is er minder ziekteverzuim en stijgt de arbeidsproductiviteit binnen uw bedrijf. Als werkgever kunt u binnen uw project een externe adviseur inhuren om een advies met een implementatieplan op het gebied van duurzame inzetbaarheid te krijgen, óf om begeleiding in de implementatie van zo’n plan te krijgen.

Subsidieregeling voor duurzame inzetbaarheid voor bedrijven en instellingen

U kunt in 2021 naar verwachting 50% subsidie ontvangen voor de kosten van een externe adviseur voor een advies en/of implementatieplan om de duurzame inzetbaarheid onder uw werknemers te bevorderen. In de periode 2021-2027 komen de volgende thema’s in aanmerking voor ESF-subsidie:

 • Het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken.
 • Het bevorderen van goed werkgever- en opdrachtgeverschap.
 • Het stimuleren van een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit van werkenden.
 • Het bevorderen van bewustwording van hun loopbaan bij werkenden en het nemen van eigen regie.

De consultants van Subsidiefocus hebben ruime ervaring met het aanvragen van subsidie van het Europees Sociaal Fonds. Daarnaast kunnen onze adviseurs personeelsmanagement samen met u uw plannen voor duurzame inzetbaarheid concretiseren en begeleiden.

Overige subsidiemogelijkheden duurzame inzetbaarheid van uw personeel

Naast het Europees Sociaal Fonds zijn er nog meer interessante subsidies voor de duurzame inzetbaarheid van uw personeel. Een overzicht van deze subsidies kunt u terugvinden op onze overzichtspagina 'Subsidies en personeel'.

Wilt u maatregelen nemen om de vitaliteit van uw werknemers te bevorderen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roy Hoven, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e‑mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

 

Gerelateerd

 • Hightech & Automotive

  Hightech Systemen en Materialen & Automotive

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

 • Tuinbouw en veredeling

  Tuinbouw en veredeling

  Bent u actief in de tuinbouw of plantveredelingssector? En wilt u bijdragen aan innovatieve en duurzame ontwikkelingen?

 • Logistiek

  Logistiek

  De overheid wil dat de Topsector Logistiek Europees marktleider wordt in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

 • Windmolens en zonnepanelen

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Testen in het laboratorium

  Chemie

  Nederland behoort tot de top als het gaat om basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high performance-materialen. De sector chemie wil deze positie vasthouden en uitbreiden.

 • Persoon bedient een robot

  ICT en creatieve industrie

  Als ondernemer in de ICT-branche bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormen data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie: de creatieve industrie.

 • Aardbeien

  AgriFood

  Blijf innoveren en voorop lopen in de AgriFood Sector! Subsidiefocus wijst u proactief op subsidiekansen en wij begeleiden u gedurende het volledige subsidietraject.

 • Tractor op het land

  Agro

  De agrarische sector kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper