Subsidies

Duurzame inzetbaarheid personeel

Subsidie voor investeringen in duurzame inzetbaarheid personeel

Wilt u investeren in de duurzame inzetbaarheid van uw personeel? Dan biedt het Europees Sociaal Fonds (ESF) subsidiemogelijkheden. U kunt subsidie ontvangen voor het opstellen of uitvoeren van een bedrijfsadvies door een externe adviseur, om uw werknemers langer aan het werk te houden en hun arbeidsproductiviteit te vergroten.

Het doel van dit Europese subsidieprogramma is om mensen langer en productief aan het werk te houden en om in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Als uw medewerkers gemotiveerd en vitaal zijn, is er minder ziekteverzuim en stijgt de arbeidsproductiviteit binnen uw bedrijf. Als werkgever kunt u binnen uw project een externe adviseur inhuren om een advies met een implementatieplan op het gebied van duurzame inzetbaarheid te krijgen, óf om begeleiding in de implementatie van zo’n plan te krijgen.

Subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven/Instellingen

U kunt 50% subsidie ontvangen voor de kosten van een externe adviseur voor een advies en/of implementatieplan om de duurzame inzetbaarheid onder uw werknemers te bevorderen. De subsidie bedraagt minimaal € 6.000 en maximaal € 12.500. Het is nog niet bekend wanneer de volgende openstelling van deze subsidie is. 

De consultants van Subsidiefocus hebben ruime ervaring met het aanvragen van subsidie van het Europees Sociaal Fonds. Daarnaast kunnen onze adviseurs personeelsmanagement samen met u uw plannen voor duurzame inzetbaarheid concretiseren en begeleiden.

Wilt u maatregelen nemen om de vitaliteit van uw werknemers te bevorderen? Neem dan nu alvast contact op met Dick Uenk, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail, om samen een projectplan op te stellen en een subsidieaanvraag de volgende aanvraagronde in te dienen. 

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Gerelateerde branches

 • Hightech systeem op het gebied van innovatie

  Hightech Systemen en Materialen

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

 • Onderzoeker aan de slag in de tuinbouw

  Tuinbouw en uitgangsmaterialen

  Als ondernemer in de sector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen bent u bij Subsidiefocus aan het juiste adres.

 • Vrachtwagen in loods voor logistiek transport

  Logistiek

  De overheid wil dat de topsector Logistiek in 2020 Europees marktleider is in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan