efro windmolens
Subsidies

EFRO

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft tot doel de economische verschillen tussen de Europese regio’s te verkleinen. Het fonds financiert programma’s voor de ontwikkeling van achtergebleven gebieden. Ook ontwikkelde regio’s binnen de Europese Unie kunnen gebruikmaken van het EFRO. Het fonds richt zich bijvoorbeeld op het versterken van regionale concurrentiekracht en het vergroten van werkgelegenheid.

EFRO in Nederland

Nederland ontvangt € 507 miljoen van de Europese Unie om EFRO-programma’s uit te voeren in de periode van 2021-2027. Het budget dat door de Europese Unie is vrijgemaakt voor de EFRO-programma’s is bedoeld voor het mkb. Het programma richt zich op het ‘groener’ en ‘slimmer’ maken van Europa. Denk aan economische activiteiten, zoals innovatie (slimmer) en een koolstofarme (groenere) economie.

In Nederland kennen we vier EFRO-programma’s:

 • Noord-Nederland;
 • Oost-Nederland (EFRO Oost);
 • Zuid-Nederland (OPZuid);
 • West-Nederland.

Elk programma kent zijn eigen gebiedsgerichte prioriteiten en specifieke voorwaarden. In veel gevallen zijn de aanvraagperiodes gelijk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling? Neem contact op met Joost Janssen, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465338 of stuur Joost een e‑mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijf u in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • Windmolens en zonnepanelen

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Aardbeien

  AgriFood

  Blijf innoveren en voorop lopen in de AgriFood sector! Subsidiefocus wijst u proactief op subsidiekansen en wij begeleiden u gedurende het volledige subsidietraject.

 • Hightech & Automotive

  Hightech Systemen en Materialen & Automotive

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan