DEI-subsidie: energie-innovatie lampen
Subsidies

Energie-innovatie (DEI)

Subsidie voor verduurzaming

De overheid stimuleert ondernemers die zich willen voor innovatie op het gebied van CO2-reductie. Wilt u werken aan CO2-reductie? Dan zijn er subsidiekansen voor verduurzaming en energie-innovatie.

DEI-subsidie voor energie-innovatie 

Bent u een ondernemer en wilt u minder energie gaan verbruiken in uw productieproces of heeft u een innovatieve techniek waarmee u CO2-emissiereductie kunt realiseren? Of wilt u investeren in hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie en geothermische energie? Dan kunt u subsidie aanvragen voor pilotprojecten en demonstratieprojecten binnen de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI). 

De Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) is een subsidieregeling, gericht op klimaat- en energie-innovatie. Een onderdeel van het totale programma is gericht op CO2-reductie. Doel hiervan is het ondersteunen van pilot- en demonstratieprojecten die bijdragen aan het op een kosteneffectieve manier reduceren van CO2- emissies. Een belangrijke eis voor de projecten is dat ze plaatsvinden in een representatieve omgeving.

Welke projecten komen in aanmerking voor DEI-subsidie?

Projecten die in aanmerking komen voor subsidie zijn:

 • Projecten voor recycling en hergebruik afval
 • Projecten voor infrastructuur
 • Projecten voor CC(U)S-Carbon Capture
 • Projecten voor overige CO2-reducerende maatregelen.

Meer informatie over DEI-subsidie?

Wilt u meer informatie over de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) of wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met Roy Hoven, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e‑mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Ook interessant voor u:

Gerelateerd

 • ICT en Creative Industrie

  ICT en Creatieve Industrie

  Als ICT-bedrijf bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormt data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie; de Creatieve Industrie.

 • Energie

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.