DEI-subsidie: energie-innovatie lampen
Subsidies

Energie-innovatie (DEI)

Subsidie voor verduurzaming

De overheid stimuleert ondernemers die zich willen inzetten voor innovatie op het gebied van CO2-reductie. Wilt u werken aan de vermindering van de CO2-uitstoot? Dan zijn er subsidiekansen voor verduurzaming en energie-innovatie.

DEI-subsidie voor energie-innovatie 

Wilt u als ondernemer minder energie verbruiken in uw productieproces? Heeft u een innovatieve techniek waarmee u CO2-reductie kunt realiseren? Of wilt u investeren in hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie of geothermische energie? Dan kunt u subsidie aanvragen voor pilot- en demonstratieprojecten binnen de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI). 

De DEI is een subsidieregeling bestemd voor klimaat- en energieinnovatie. Een deel van het totale programma richt zich op CO2-reductie. Doel hiervan is het ondersteunen van pilot- en demonstratieprojecten die bijdragen aan het op een kosteneffectieve manier reduceren van CO2- emissies. Een belangrijke eis voor de projecten is dat ze plaatsvinden in een representatieve omgeving.

Welke projecten komen in aanmerking voor DEI-subsidie?

Projecten die in aanmerking komen voor subsidie zijn:

 • projecten voor recycling en hergebruik afval;
 • projecten voor infrastructuur;
 • projecten voor CC(U)S-Carbon Capture;
 • projecten voor overige CO2-reducerende maatregelen.

Aanvragen subsidie

De huidige subsidieronde voor DEI loopt tot 4 oktober 2022. Helaas is er op dit moment meer aangevraagd dan er budget beschikbaar is. Maar het kan zijn dat niet alle aanvragen worden toegekend en er dus toch nog budget is. Neem contact met ons op om uw kansen te bespreken.

Let op: voor het thema aardgasloze woningen, wijken en gebouwen is nog wel budget beschikbaar.

Meer informatie over DEI-subsidie?

Wilt u meer informatie over de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) of wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neem contact op met Roy Hoven, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e‑mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • Persoon bedient een robot

  ICT en creatieve industrie

  Als ondernemer in de ICT-branche bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormen data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie: de creatieve industrie.

 • Windmolens en zonnepanelen

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan