DEI-subsidie: energie-innovatie lampen
Subsidies

Energie-innovatie (DEI)

Subsidie voor verduurzaming

De overheid stimuleert ondernemers die zich willen inzetten voor innovatie op het gebied van CO2-reductie. Wilt u werken aan de vermindering van de CO2-uitstoot? Dan zijn er subsidiekansen voor verduurzaming en energie-innovatie.

DEI-subsidie voor energie-innovatie 

Wilt u als ondernemer minder energie verbruiken in uw productieproces? Heeft u een innovatieve techniek waarmee u CO2-reductie kunt realiseren? Of wilt u investeren in hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie of geothermische energie? Dan kunt u subsidie aanvragen voor pilot- en demonstratieprojecten binnen de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI). 

De DEI is een subsidieregeling bestemd voor klimaat- en energieinnovatie. Een deel van het totale programma richt zich op CO2-reductie. Doel hiervan is het ondersteunen van pilot- en demonstratieprojecten die bijdragen aan het op een kosteneffectieve manier reduceren van CO2- emissies. Een belangrijke eis voor de projecten is dat ze plaatsvinden in een representatieve omgeving.

Welke projecten komen in aanmerking voor DEI-subsidie?

Projecten die in aanmerking komen voor subsidie zijn:

 • projecten voor recycling en hergebruik afval;
 • projecten voor infrastructuur;
 • projecten voor CC(U)S-Carbon Capture;
 • projecten voor overige CO2-reducerende maatregelen.

U kunt de DEI-subsidie aanvragen van 18 januari 2021 tot 7 januari 2022.

Meer informatie over DEI-subsidie?

Wilt u meer informatie over de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) of wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neem contact op met Roy Hoven, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e‑mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • Persoon bedient een robot

  ICT en creatieve industrie

  Als ondernemer in de ICT-branche bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormen data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie: de creatieve industrie.

 • Windmolens en zonnepanelen

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan