DEI-subsidie: energie-innovatie lampen
Subsidies

Energie-innovatie (DEI)

Subsidie voor verduurzaming

De overheid stimuleert ondernemers die zich willen voor innovatie op het gebied van CO2-reductie. Wilt u werken aan CO2-reductie? Dan zijn er subsidiekansen voor verduurzaming en energie-innovatie.

DEI-subsidie voor energie-innovatie 

Bent u een ondernemer en wilt u minder energie gaan verbruiken in uw productieproces of heeft u een innovatieve techniek waarmee u CO2-emissiereductie kunt realiseren? Of wilt u investeren in hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie en geothermische energie? Dan kunt u subsidie aanvragen voor pilotprojecten en demonstratieprojecten binnen de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI). 

De Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) is een subsidieregeling, gericht op klimaat- en energie-innovatie. Een onderdeel van het totale programma is gericht op CO2-reductie. Doel hiervan is het ondersteunen van pilot- en demonstratieprojecten die bijdragen aan het op een kosteneffectieve manier reduceren van CO2- emissies. Een belangrijke eis voor de projecten is dat ze plaatsvinden in een representatieve omgeving.

Welke projecten komen in aanmerking voor DEI-subsidie?

Projecten die in aanmerking komen voor subsidie zijn:

 • Projecten voor recycling en hergebruik afval
 • Projecten voor infrastructuur
 • Projecten voor CC(U)S-Carbon Capture
 • Projecten voor overige CO2-reducerende maatregelen.

U kunt de DEI-subsidie aanvragen van 18 januari 2021 tot 7 januari 2022.

Meer informatie over DEI-subsidie?

Wilt u meer informatie over de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI) of wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met Roy Hoven, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e‑mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Ook interessant voor u:

 

Gerelateerd

 • ICT en Creative Industrie

  ICT en Creatieve Industrie

  Als ICT-bedrijf bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormen data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie: de Creatieve Industrie.

 • Energie

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan