Energie-investeringsaftrek gebruikt voor windmolens
Subsidies

Energie-investeringsaftrek

Fiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame energie en in energiebesparende technieken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Energie-investeringsaftrek

Staat uw investering op de Energielijst? Dan komt u in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Een aanvraag voor fiscaal voordeel moet binnen drie maanden na het tekenen van de aankoopovereenkomst zijn ingediend. Het investeringsbedrag moet minimaal € 2.500 bedragen. Opdrachtbevestigingen die in het voorgaande jaar zijn getekend en voorkomen op de Energielijst van dat jaar kunnen nog tot drie maanden na tekenen worden verwerkt.

Energielijst 2020

In de Energielijst 2020 zijn de investeringen opgenomen die in 2020 in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA).  De Energie-investeringsaftrek bedraagt in 2020 45% van het in aanmerking komende investeringsbedrag. 

Meer weten over de Energie-investeringsaftrek?

De Energielijst is lang en divers. Harm Schel kent uw sector en weet welke investeringen voor u mogelijk interessant zijn. Wilt u meer weten over de EIA? Neem dan contact op met Harm Schel via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Harm een mail.

Ook interessant voor u:

Gerelateerd

 • Tractor op het land

  Agro

  De veehouderij kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

 • Energie

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Logistiek

  Logistiek

  De overheid wil dat de topsector Logistiek in 2020 Europees marktleider is in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan