Subsidies

Eurostars

Subsidie internationale marktgerichte Research & Development

Bent u een mkb-ondernemer die internationaal samenwerkt voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën, producten of processen? Dan biedt Eurostars kansen.

Het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie willen met Eurostars kleinere bedrijven in het onderzoekuitvoerende mkb (research performing SME) sneller laten ontwikkelen en groeien. Het gaat hierbij om bedrijven die een specifiek deel van hun personeel of omzet inzetten voor toegepast onderzoek en experimentele ontwikkeling. Bedrijven die zich richten op marktgerichte technologische ontwikkeling vormen de hoofddoelgroep. Doel van de te verkrijgen subsidie is dan ook het verkorten van de time-to-market voor nieuwe technologieën en het verkleinen van technologische risico’s. Belangrijk is dat het gaat om een samenwerkingsverband tussen twee of drie mkb-ondernemingen uit minimaal twee Eurostars-landen. Samenwerkingslanden zijn de 27 EU-landen en Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Kroatië, Israël, Turkije en Zuid- Korea. Eurostars kent geen thematische restricties.

Het te verkrijgen subsidiebedrag is afhankelijk van projectactiviteit, de aard van de deelnemers en het land waarin u gevestigd bent. Voor Nederlandse projectpartners is de verdeling aan subsidiabel percentage als volgt:

schema eurostars

Jaarlijks zijn er twee mogelijkheden wanneer u projectvoorstellen kunt indienen. De huidige openstelling sluit in september.

Gerelateerde branches

 • Draden en kabels van ICT en Creatieve Industrie

  ICT en Creatieve Industrie

  Als ICT-bedrijf bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormt data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie; de Creatieve Industrie.

 • Hightech systeem op het gebied van innovatie

  Hightech Systemen en Materialen

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

 • Arts onderzoekt patiënt in scan

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan