Subsidies

Innovatiekrediet

Steun voor veelbelovende en innovatieve projecten

Wilt u investeren in een veelbelovend, innovatief project dat hoge risico’s met zich meebrengt? U beschikt over kennis, visie en ambitie, maar heeft onvoldoende financiële middelen? Dan biedt het Innovatiekrediet wellicht uitkomst. Het Innovatiekrediet is een risicodragende, achtergestelde geldlening van de overheid om een ontwikkelingstraject te financieren.

Het geld is bestemd voor de financiering van baanbrekende, technisch vernieuwende projecten die binnen enkele jaren leiden tot een nieuw product of de technische ontwikkeling van een nieuw product.

Het moet gaan om projecten die een technische uitdaging met zich meebrengen en van groot (commercieel) belang zijn voor de toekomst van uw bedrijf. Het project moet een uitstekend business- perspectief bieden. Slaagt de innovatie? Dan moet u na afloop van het project het krediet en de hierop berekende rente terugbetalen. De rente bedraagt voor nieuwe technische ontwikkelingsprojecten gewoonlijk 7% en voor nieuwe klinische ontwikkelingsprojecten 10%. Als het project mislukt, kan er een kwijtschelding worden aangevraagd.

Onze consultants werken in deze trajecten samen met  de corporate finance adviseurs van ABAB Accountants en Adviseurs. Zo weet u zeker dat alle aspecten inhoudelijk op elkaar zijn afgestemd en de risico’s in samenhang zijn beoordeeld en afgedekt.

Gerelateerde branches

 • Koeien in agrarisch landschap

  Agro

  De veehouderij kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

 • Aardbeien op lopende band

  Agri en Food

  Nederland loopt in de sector Agri en Food voorop op het gebied van kennis en innovatie. De sector wil deze leidende positie vasthouden en uitbouwen.

 • Booreiland in de chemie

  Chemie

  Nederland behoort tot de top als het gaat om basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high performance-materialen. De sector wil deze positie vasthouden en uitbreiden.

 • Zonnepanelen voor energie

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Hightech systeem op het gebied van innovatie

  Hightech Systemen en Materialen

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

 • Draden en kabels van ICT en Creatieve Industrie

  ICT en Creatieve Industrie

  Als ICT-bedrijf bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormt data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie; de Creatieve Industrie.

 • Arts onderzoekt patiënt in scan

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

 • Vrachtwagen in loods voor logistiek transport

  Logistiek

  De overheid wil dat de Topsector Logistiek in 2020 Europees marktleider is in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

 • Onderzoeker aan de slag in de tuinbouw

  Tuinbouw en uitgangsmaterialen

  Als ondernemer in de sector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen bent u bij Subsidiefocus aan het juiste adres.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan