Subsidies

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Tegemoetkoming voor investering in duurzame energie

Het woord ‘duurzaam’ is steeds meer een kernbegrip in onze maatschappij en duurzaamheid wordt volop gestimuleerd. De overheid zet de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) in om zowel particulieren als ondernemers te stimuleren om te investeren in duurzaamheid. De aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel kan u een mooie tegemoetkoming opleveren.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wil de overheid de komende jaren gasconsumptie verminderen en het verwarmen van huizen en bedrijven met duurzame warmte stimuleren. Zo bespaart u energie en wordt CO2-uitstoot teruggedrongen.

U kunt het gehele jaar een subsidieaanvraag indienen. De te ontvangen subsidie is afhankelijk van het type en de energieprestatie van het aan te schaffen apparaat. Voor bedrijven moet de subsidieverstrekker de subsdieaanvraag vooraf goedkeuren. Particulieren kunnen de subsidie achteraf aanvragen en hebben dus vooraf geen goedkeuring nodig. Zij kunnen subsidie aanvragen tot zes maanden na installatie van het apparaat. 

Meer weten over subsidie voor duurzame energie?

De consultants van Subsidiefocus helpen u graag bij het bepalen of uw investering in aanmerking komt voor subsidie. Neem voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) contact op met Dennis Timmermans, onze consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Dennis. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Gerelateerde branches

 • Koeien in agrarisch landschap

  Agro

  De veehouderij kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

 • Mensen in de non-profit sector

  Non-profit

  De non-profitsector is continu in ontwikkeling. De budgetten staan onder druk en de eisen worden steeds hoger.

 • Onderzoeker aan de slag in de tuinbouw

  Tuinbouw en uitgangsmaterialen

  Als ondernemer in de sector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen bent u bij Subsidiefocus aan het juiste adres.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan