life
Subsidies

LIFE

Subsidie voor milieu- en klimaatprojecten

LIFE is een subsidieprogramma, waarbij innovatieve projecten worden ondersteund die passen in het Europese natuur-, milieu- en klimaatbeleid.

Voor wie is deze subsidie?

Doel van deze subsidie is om innovatieprojecten te ondersteunen die passen in het Europese natuur-, milieu- en klimaatbeleid. Elke organisatie binnen de EU kan deelnemen en subsidie aanvragen. Van grote en kleine bedrijven tot overheden en non-gouvernementele organisatie (ngo's).

Voorwaarden subsidie

Hoeveel kans maakt uw project? De slagingskans van uw project hangt af van de kwaliteit van uw subsidieaanvraag. Het inschakelen van een specialist kan uw plan wellicht net dat beetje extra kwaliteit geven om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Alle activiteiten die bijdragen aan een succesvol subsidieaanvraag kunt u daarom aan ons overlaten, bijvoorbeeld het in kaart brengen van uw subsidiekansen en ondersteuning gedurende de looptijd van het project. 

Het subsidieprogramma LIFE bestaat uit twee subprogramma's. Het subprogramma Klimaat voor veelbelovende projecten rond klimaatverandering en het subprogramma Milieu voor projecten rond bijvoorbeeld circulaire economie, natuur, biodiversiteit, hulpbronnengebruik of communicatie over milieubeleid. 

Subsidie aanvragen in 2021

U kunt tot 30 november een aanvraag indienen. De goedkeuring van de subsidieaanvragen vindt plaats in de tweede helft van 2022. 

Download het whitepaper

Bent u van plan om de komende tijd een klimaatgerelateerd project op te zetten? Download dan het whitepaper ‘LIFE, subsidie voor milieu en klimaat’ voor alle informatie over deze heel interessante subsidie.

Meer informatie

Bent u van plan om een klimaatgerelateerd project op te zetten? Neem dan contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail om de subsidiemogelijkheden voor uw project te bespreken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • Persoon bedient een robot

  ICT en creatieve industrie

  Als ondernemer in de ICT-branche bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormen data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie: de creatieve industrie.

 • Windmolens en zonnepanelen

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Hightech & Automotive

  Hightech Systemen en Materialen & Automotive

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.