life
Subsidies

LIFE

Subsidie voor milieu- en klimaatprojecten

LIFE is een subsidieprogramma, waarbij innovatieve projecten worden ondersteund die passen in het Europese natuur-, milieu- en klimaatbeleid.

Voor wie is deze subsidie?

Doel van deze subsidie is om innovatieprojecten te ondersteunen die passen in het Europese natuur-, milieu- en klimaatbeleid. Elke organisatie binnen de EU kan deelnemen en subsidie aanvragen. Van grote en kleine bedrijven tot overheden en non-gouvernementele organisatie (ngo's).

Voorwaarden subsidie

Hoeveel kans maakt uw project? De slagingskans van uw project hangt af van de kwaliteit van uw subsidieaanvraag. Het inschakelen van een specialist kan uw plan wellicht net dat beetje extra kwaliteit geven om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Alle activiteiten die bijdragen aan een succesvol subsidieaanvraag kunt u daarom aan ons overlaten, bijvoorbeeld het in kaart brengen van uw subsidiekansen en ondersteuning gedurende de looptijd van het project. 

Het subsidieprogramma LIFE bestaat uit twee subprogramma's. Het subprogramma Klimaat voor veelbelovende projecten rond klimaatverandering en het subprogramma Milieu voor projecten rond bijvoorbeeld circulaire economie, natuur, biodiversiteit, hulpbronnengebruik of communicatie over milieubeleid. 

Subsidiebudget

In 2020 bedraagt het totale subsidiebudget € 400 miljoen. 

Looptijd en deadlines

In april 2020 kunt u een projectvoorstel indienen. Dit kunt u individueel doen of in samenwerking met andere partijen in Nederland of binnen de EU. 

Meer informatie

Bent u van plan om in 2020 een klimaatgerelateerd project op te zetten? Neem dan contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail om de subsidiemogelijkheden voor uw project te bespreken.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • ICT en Creative Industrie

  ICT en Creatieve Industrie

  Als ICT-bedrijf bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormt data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie; de Creatieve Industrie.

 • Energie

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Hightech & Automotive

  Hightech Systemen en Materialen & Automotive

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in