Subsidies

LimburgMakers

Subsidiekansen voor Limburgse ondernemers

Voor ondernemers in de provincie Limburg zijn er verschillende subsidiemogelijkheden om hun concurrentiepositie te verbeteren. Subsidiefocus informeert u over de subsidiemogelijkheden van het programma LimburgMakers.

De subsidies die momenteel zijn opengesteld, zijn gericht op ondernemers in de maakindustrielogistiek en agrofood. Wij hebben de subsidiemogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Subsidie voor de maakindustrie

U kunt tot 1 december 2019 subsidie aanvragen voor verschillende soorten projecten om uw concurrentiepositie te versterken:

 • adviesprojecten: subsidie voor extern advies bij de ontwikkeling van uw product;
 • kennistrajecten: subsidie voor samenwerking tussen een mkb-onderneming en een kennisinstelling;
 • innovatieprojecten: subsidie voor personeelskosten, materiaalkosten, afschrijvingskosten, kosten voor de inzet van derden en de kosten voor een accountantsverklaring voor de eindafrekening van uw innovatieproject.

Subsidie voor Agri en Food

Limburgse ondernemers die zich specifiek onderscheiden in de Agri en Food-sector kunnen tot 31 december 2020 subsidie aanvragen voor verschillende soorten projecten. Het programma LimburgAgrofood is speciaal opgezet om Limburgse mkb-ondernemers in de agro- en foodsector te stimuleren en hun concurrentiepositie te versterken. U kunt subsidie aanvragen voor drie soorten projecten: adviesproject, kennistraject en innovatieproject. Lees meer over de subsidiemogelijkheden.

Subsidie voor de logistieke sector

Als ondernemer in de logistieke sector kunt u tot 2019 gebruikmaken van de subsidieprogramma's LimburgMakers en LimburgLogistiek. Deze programma's hebben tot doel het structureel versterken van het concurrentievermogen van de Limburgse logistieke sector. Het programma heeft een looptijd van 4 jaar, kent een integraal programma met 4 lijnen: arbeidsmarkt & onderwijs, innovatie, infrastructuur en pr, branding & acquisitie. 

U kunt een subsidieaanvraag voor een van de thema’s meerdere malen per jaar indienen. Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met Roy Hoven, manager innovatie bij Subsidiefocus via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail.

Gerelateerde branches

 • Aardbeien op lopende band

  Agri en Food

  Nederland loopt in de sector Agri en Food voorop op het gebied van kennis en innovatie. De sector wil deze leidende positie vasthouden en uitbouwen.

 • Vrachtwagen in loods voor logistiek transport

  Logistiek

  De overheid wil dat de topsector Logistiek in 2020 Europees marktleider is in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

 • Draden en kabels van ICT en Creatieve Industrie

  ICT en Creatieve Industrie

  Als ICT-bedrijf bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormt data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie; de Creatieve Industrie.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan