Milieuvriendelijke investeringen als zonnepanelen en
Subsidies

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bieden u fiscaal voordeel op milieuvriendelijke duurzame investeringen.

Fiscaal voordeel MIA\Vamil

Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Milieulijst die de overheid jaarlijks publiceert.

De Milieulijst bevat alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil. Het fiscaal voordeel kan oplopen van 27% tot 45%. De hoogte van het fiscaal voordeel is afhankelijk van het specifieke bedrijfsmiddel. Bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan, komen in veel gevallen ook in aanmerking voor Vamil. Dit betekent dat u 75% van de investering willekeurig kunt afschrijven. Een aanvraag voor fiscaal voordeel moet binnen drie maanden na het tekenen van de aankoopovereenkomst zijn ingediend.

Let op: de Milieulijst is lang en divers. De consultants van Subsidiefocus kennen uw sector en weten welke investeringen voor u mogelijk interessant zijn.

Meer weten over MIA\Vamil?

Neem voor meer informatie over de Milieu-investeringsaftrek en Vamil contact op met Mariska Teurlings, onze consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Mariska. Zij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • Tractor op het land

  Agro

  De agrarische sector kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

 • Aardbeien

  AgriFood

  Blijf innoveren en voorop lopen in de AgriFood sector! Subsidiefocus wijst u proactief op subsidiekansen en wij begeleiden u gedurende het volledige subsidietraject.

 • Windmolens en zonnepanelen

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

icoontje whitepaper

EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel

Download het whitepaper