Ondernemer met robotarm
Subsidies

Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren

Versnel uw innovatieproject met de MIT subsidie

Bent u als mkb-ondernemer bezig met innovatie en sluit uw project aan bij de topsectoren? Dan kunt u ook in 2022 in aanmerking komen voor de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)

Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT), subsidie voor innovatie

Met de subsidie Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) wil de overheid de betrokkenheid van het mkb bij de topsectoren in Nederland vergroten. De gesubsidieerde activiteit moet passen binnen de Regionale Innovatiestrategie en deel uitmaken van of gericht zijn op de topsectoren en/of per regio aangewezen nationale topclusters. U komt in aanmerking voor deze subsidie als u een mkb-bedrijf bent of een samenwerkingsverband van mkb-bedrijven en uw bedrijf valt onder één van de topsectoren. 

Voorwaarden aanvragen MIT subsidie  

U kunt MIT subsidie aanvragen voor de volgende onderdelen:

 • Kennisvouchers: met deze vouchers kunt u een vraag over de vernieuwing van een product, productproces of dienst voorleggen aan een kennisinstelling. Gaat de kennisinstelling uw vraag beantwoorden, dan kunt u gebruikmaken van een kennisvoucher en ontvangt u maximaal een tegemoetkoming van 50% van de kosten. 
 • Haalbaarheidsproject: u kunt subsidie aanvragen voor haalbaarheidsprojecten die technische en economische risico’s in kaart brengen. Dit kan deels aangevuld worden met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. 
 • R&D-samenwerkingsproject: heeft u een samenwerkingsverband met tenminste één ander mkb-bedrijf? Dan kunt u subsidie aanvragen voor industrieel en experimenteel onderzoek, gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. 

Ieder jaar opent in april de subsidieronde gericht op haalbaarheidsprojecten. Om kans te maken op goedkeuring is het belangrijk gelijk op deze dag uw aanvraag in te dienen. Via loting wordt vervolgens bepaald welke aanvragen inhoudelijk beoordeeld worden. Naar verwachting kunt u vanaf juni 2023 weer een aanvraag indienen voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten.

Meer weten over de MIT subsidie?

Neem voor meer informatie over de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag. Of download het whitepaper 'De MIT-subsidieregeling: speciaal voor mkb'ers die innoveren'.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • Aardbeien

  AgriFood

  Blijf innoveren en voorop lopen in de AgriFood sector! Subsidiefocus wijst u proactief op subsidiekansen en wij begeleiden u gedurende het volledige subsidietraject.

 • Testen in het laboratorium

  Chemie

  Nederland behoort tot de top als het gaat om basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high performance-materialen. De sector chemie wil deze positie vasthouden en uitbreiden.

 • Windmolens en zonnepanelen

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Hightech & Automotive

  Hightech Systemen en Materialen & Automotive

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

 • Persoon bedient een robot

  ICT en creatieve industrie

  Als ondernemer in de ICT-branche bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormen data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie: de creatieve industrie.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

 • Logistiek

  Logistiek

  De overheid wil dat de Topsector Logistiek Europees marktleider wordt in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

 • Tuinbouw en veredeling

  Tuinbouw en veredeling

  Bent u actief in de tuinbouw of plantveredelingssector? En wilt u bijdragen aan innovatieve en duurzame ontwikkelingen?

Download het whitepaper MIT-subsidieregeling

MIT subsidieregeling

Speciaal voor mkb’ers die innoveren
Download het whitepaper