Een groene wereld
Subsidies

MOOI

Subsidie voor klimaatinnovatie

Heeft u samen met partners een goed projectidee met als doel het versnellen van de ontwikkeling en de invoer van klimaatgerelateerde ontwikkelingen en bent u op zoek naar financiering om uw project van de grond te krijgen? Subsidie voor innovatieve partijen die gezamenlijk integrale innovatieve oplossingen ontwikkelen die bijdragen aan de energie- en klimaatdoelen van het Klimaatakkoord.

Voor wie is deze subsidie?

Om deel te kunnen nemen aan de subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) moet uw project aan verschillende voorwaarden voldoen. U kunt alleen een subsidieaanvraag indienen als u samenwerkt met minimaal drie partijen. Deze verschillende partijen moeten bedrijven zijn die op geen enkele wijze met elkaar in een groep verbonden zijn.

Subsidievoorwaarden

Wilt u in aanmerking komen voor deze subsidieregeling? Dan moet uw project in ieder geval ook voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • In het project is er sprake van een integrale aanpak. Het gaat hier om multidisciplinaire samenwerking waarin ook vernieuwende mkb'ers en belanghebbenden samenwerken aan integrale oplossingen voor de concrete uitdagingen uit het Klimaatakkoord.
 • Uw innovatieplan is SMART, op deze wijze kan de voortgang worden gevolgd.
 • Het project heeft een omvang van minimaal € 2 miljoen aan subsidiabele kosten.
 • De subsidie is minimaal € 25.000 per deelnemer (met een maximum van € 4 miljoen aan subsidie voor het gehele project). Gaat het om een project in de bebouwde omgeving, dan kunt u maximaal € 7 miljoen subsidie ontvangen.

Budget en aanvragen

In totaal is er voor de periode 2020 - 2021 een budget beschikbaar van € 65 miljoen. Op dit moment is nog niet duidelijk of er in 2021 nieuwe openstellingen volgen.

Meer informatie

Meer informatie over deze subsidie en de subsidievoorwaarden kunt u ook lezen in ons artikel 'MOOI: subsidie voor energie en klimaat'. Wilt u laten toetsen of uw project in aanmerking kan komen voor deze subsidie? Neem dan contact op met Roy Hoven, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e‑mail. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Gerelateerd

 • Hightech & Automotive

  Hightech Systemen en Materialen & Automotive

  Nederland loopt op het gebied van innovatie voorop in de sector Hightech Systemen en Materialen.

 • ICT en Creative Industrie

  ICT en Creatieve Industrie

  Als ICT-bedrijf bent u continu bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Daarnaast vormt data de grondstof voor een geheel nieuwe industrie; de Creatieve Industrie.

 • petrischaal

  Life Sciences en Health

  Onze levensverwachting stijgt en de bevolking vergrijst. Dit biedt grote maatschappelijke uitdagingen.

 • Testen in het laboratorium

  Chemie

  Nederland behoort tot de top als het gaat om basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high performance-materialen. De sector wil deze positie vasthouden en uitbreiden.

 • Energie

  Energie

  Energie is een onmisbaar onderdeel van een groeiende economie. Bent u ondernemer in de topsector Energie? Dan weet Subsidiefocus waar uw kansen liggen.

 • Aardbeien

  Agri en Food

  Nederland loopt in de sector Agri en Food voorop op het gebied van kennis en innovatie. De sector wil deze leidende positie vasthouden en uitbouwen.

 • Logistiek

  Logistiek

  De overheid wil dat de Topsector Logistiek Europees marktleider wordt in de aansturing van logistieke stromen over land en water.

 • Tuinbouw en veredeling

  Tuinbouw en veredeling

  Bent u actief in de tuinbouw of plantveredelingssector? En wilt u bijdragen aan innovatieve en duurzame ontwikkelingen?

 • Strawberry in glasshouse

  Agribusiness

  Agribusiness spans the agri-food, horticulture and raw materials, and livestock sectors. Each of these sectors faces specific challenges and innovation is key.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan