Subsidies

Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3)

De subsidieregeling voor de innovatieve agrarische ondernemer

Ga als agrarisch ondernemer aan de slag met het Plattelandsontwikkelingsprogramma  (POP3) en kies voor innovatie, modernisatie, duurzaamheid en efficiëntie! 

Het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) is onderdeel van het Europese landbouwbeleid en ondersteunt de verschillende Europese lidstaten in het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector in hun land. De in het POP3-programma uitgeschreven regelingen motiveren Nederlandse agrarisch ondernemers met behulp van subsidie te investeren en innoveren om zo concurrerender te ondernemen.

Momenteel zijn er onder andere openstellingen voor de volgende regio's, gelieve contact op te nemen voor een volledig actueel overzicht:

Landelijk

Vanuit het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) is subsidie beschikbaar voor Jonge Landbouwers. Inmiddels hebben alle provincies haar investeringslijst bekendgemaakt. Ook zijn de spelregels voor u op een rij gezet.

Wilt u weten of de door u beoogde investering in aanmerking komt voor subsidie in het kader van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3)? Neem contact op met Hans Jacobs, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Hans. Hij adviseert u graag over de subsidiemogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Ook interessant voor u:

Gerelateerde branches

 • Agro

  Agro

  De veehouderij kent vele uitdagingen. Schaalvergroting zet door en prijzen staan onder druk. Innovatie is van essentieel belang.

 • Tuinbouw en veredeling

  Tuinbouw en veredeling

  Als ondernemer in de sector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen bent u bij Subsidiefocus aan het juiste adres.

 • Agri en Food

  Agri en Food

  Nederland loopt in de sector Agri en Food voorop op het gebied van kennis en innovatie. De sector wil deze leidende positie vasthouden en uitbouwen.