EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel

Portretfoto van Harm Schel
Geschreven door:
Harm Schel Consultant subsidies

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? De overheid ondersteunt u graag met twee fiscale investeringsregelingen: de Energie-investeringsaftrek EIA en de Milieu-investeringsaftrek MIA en Vamil.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert. De Energie-investeringsaftrek bedraagt in 2021 45,5% van het in aanmerking komende investeringsbedrag.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Op de Milieulijst staan alle bedrijfsmiddelen waarvoor u de MIA en/of Vamil kunt aanvragen. Het fiscaal voordeel dat u ontvangt voor uw investering kan variëren van 13,5% tot 36%. De hoogte van het voordeel hang af van het specifieke bedrijfsmiddel. Naast de Milieu-investeringsaftrek komen bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan in veel gevallen ook in aanmerking voor Vamil. Dit betekent dat u 75% van de investering willekeurig kunt afschrijven.  

Download het whitepaper

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die de Energie-investeringsaftrek, Milieu-investeringsaftrek en Vamil u bieden? Download het whitepaper ‘EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel’. Wilt u direct al sparren over uw kansen op fiscaal voordeel? Neem contact op met Harm Schel, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Harm een mail.

Wilt u meer weten over de EIA en MIA? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Harm
Portretfoto van Harm Schel
Consultant subsidies
Bel
+31622196867
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan