Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk: fiscaal voordeel

Wilt u uw financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk (S&O) verlagen en voert u deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Dan is de WBSO-regeling interessant voor u. Als ondernemer draagt u namelijk minder loonbelasting af over de uren en kosten die u besteedt aan R&D-projecten. En dat kan veel voordeel opleveren.

De WBSO is bedoeld voor alle Nederlandse ondernemingen die loonbelasting afdragen. Daarnaast kunnen ook zzp'ers en eenmanszaken die inkomstenbelasting moeten afdragen WBSO aanvragen. De sector waarin u actief bent is niet van belang en ook de grootte van uw bedrijf heeft geen invloed op uw subsidiekansen. 

Om in aanmerking te komen voor de WBSO geldt een aantal voorwaarden. Zo moet een ontwikkeling technisch nieuw zijn voor uw bedrijf. Ook moet u de innovatie zelf ontwikkeld hebben. Let op: u kunt de WBSO niet met terugwerkende kracht aanvragen.

Aanvragen WBSO

Bent u geïnteresseerd in de WBSO, dan kunt u de subsidie het gehele jaar door aanvragen, tot een maximum van vier keer. De periode die uw aanvraag betreft is minimaal drie maanden en maximaal twaalf maanden.

Meer informatie WBSO

Wilt u meer weten over de WBSO? Download het whitepaper en lees alles over het financiële voordeel dat deze subsidieregeling u kan opleveren. Heeft u naar aanleiding van het whitepaper vragen? Of wilt u nu al meer weten over de mogelijkheden die de WBSO biedt? 

Neem contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e-mail

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan